Prijem kod gradonačelnika Požarevca za decu iz inostranstva

Prijem kod gradonačelnika Požarevca za decu iz inostranstva

U okviru projekta „Naše različitosti su naše blago“ koje se realizuje preko projekta „Erasmus+“, u Svečanim salonima gradskog zdanja upriličen je prijem za učenike iz škola Severne Makedonije, Litvanije, Rumunije i Turske.

Goste je pozdravio gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović koji je istakao da ih svaki građanin rado dočekuje zato što su svi mladi ljudi, puni života i bez predrasuda koji na svet gledaju širom otvorenih očiju:

“Činjenica da ste upravo vi odabrani da predstavljate svoje škole u ovako značajnom projektu, govori mi da ne grešim kada kažem i to da gledam u buduće lidere u svojim gradovima pa i državama. Svi u gradu smo ponosni na učešće Osnovne škole Sveti Sava u programu „Erasmus+“, čiji je cilj unapređenje forme obrazovanja, ali takođe ima momenat i zbližavanja različitih kultura. Učenici ove naše škole, u isto vreme, pronose Evropom i dobar glas obrazovnih ustanova u Požarevcu i Braničevskom okrugu na koji smo veoma ponosni. Uveren sam da su vam duh projekta “Naše različitosti su naše blago” vaši nastavnici dobro objasnili. Takođe, nadam se i da će vam boravak u našem Požarevcu biti odličan poligon da se u tu činjenicu uverite.“

Maragareta Sekulović direktorka OŠ „Sveti Sava“, pozdravila je sve goste i zahvalila se gradonačelniku Saši Pavloviću na gostoprimstvu i izdvojenom vremenu. Ona je dodala da su deca imala odlična iskustva kada su bila u okviru ovog projekta u inostranstvu ali i da su sami nastavnici razmenili svoja znanja sa svojim kolegama što je i cilj ovog programa.

Na prijemu su se obratili i predstavnici Turske, Severne Makedonije, Litvanije i Rumunije, koji su se zahvalili na toplom prijemu i odličnoj saradnji između škola učesnica projekta „Erasmus+“.

Nakon prijema su razmenjeni prigodni pokloni između gradonačelnika i gostiju iz inostranstva.

Domaćin školama iz pomenutih zemalja je požarevačka OŠ „Sveti Sava“.

KOMENTARIŠI