Gradonačelnik nije krio emocije zbog uručene medalje, Foto: Urban City / I.P.

Danas, 19.maja u salonima Gradske uprave organizovan je prijem od strane gradonačelnika Požarevca Saše Pavlovića za pionire OK “Mladi radnik”. Prijem je organizovan povodom osvajanja 3. mesta na republičkom takmičenju za odbojkaše u pionirskoj kategoriji.

Pavlović je ovom prilikom i zvanično čestitao uspeh OK “Mladi radnik”. “Treće mesto u državi koja ima titulu prvaka Evrope u muškoj i titulu prvaka Evrope i sveta u ženskoj konkurenciji, rekao je gradonačelnik.

Foto: Urban City / I.P.

“Neko će možda reći da su srebrne i zlatne medalje ipak sjajnije od bronze, ali ovaj uspeh je daleko bitniji kao preduslov za ono što tek dolazi. Grad Požarevac i strategija razvoja sporta naslanja se upravo na ovakva dostignuća a to je da mladi sugrađani dobiju priliku u svom gradu i u svom timu”, rekao je između ostalog Pavlović.

“Sudeći po ovom uspehu, odbojkaši će možda ranije od ostalih sportova uspeti da sa svojim snagama iz mlađih selekcija donesu u Požarevac državnu titulu. Nadamo se da će baš neki od ovih momaka biti taj jezičak na vagi koja će doneti pehar nacionalnog šampiona ili osvajača Kupa u naš grad”, dodao je.

Gradonačelnik se ovom prilikom zahvalio na dostojnom reprezentovanju grada, velikom uspehu i posebno čestitao najboljem smečeru turnira Nikoli Stanojeviću i najboljem blokeru Petru Aleksiću.

SAŠA PAVLOVIĆ, Foto: Urban City / I.P.
“Voli te naš grad, volite našu Srbiju, želim da sutradan kada se otisnete iz ovog grada i ako se otisnete u profesionalnoj karijeri, što je normalno, želim Vam da se sutra dan vratite u naš grad. Želim da ostanete u ovom gradu, da ovde radite, živite JER VI STE NAŠA BUDUĆNOST! Mi bolje od vas nemamo, a to ste to dokazali trenutno na ovom turniru. Tako da još jednom, budite mi zdravi, srećni, uspešni i želim vam još mnogo uspeha, pa da ovde u nekoj starijij selekciji se ponovo vidimo, i proslavimo neku novu medalju”, rekao je još gradonačelnik.

Trener Ivan Blagojević rekao je da su pioniri OK “Mladi radnik” sjajni odbojkaši, ali da pre svega imaju dobar karakter i da su dobri ljudi. “Nemamo zašto da se brinemo, odbojkaška budućnost je pred nama. Još jednom je grad Požarevac svima pokazao da nije običan grad, već grad odbojke.

IVAN BLAGOJEVIĆ, Foto: Urban City / I.P.

Ovom prilikom se zahvalio Gradu Požarevcu na podršci.

Ispred kluba obratio se i Dragan Marković, predsednik OK “Mladi Radnik”, koji je takođe zahvalio lokalnoj samoupravi na pomoći.

DRAGAN MARKOVIĆ, Foto: Urban City / I.P.

Blagojević je na današnjem prijemu dodelio medalju gradonačelniku Požarevca Saši Pavloviću, koji ovom prilikom nije krio zadovoljstvo.

KOMENTARIŠI