Foto: URBAN CITY / B.P.

U Gradskom zdanju organizovan je prijem višebojaca na kome su najavljene pripeme za 58. Ljubičevske konjičke igre u Požarevcu. Treninzi za višebojce počinju od 4. avgusta, a kvalifikacije kreću za 10 do 12 dana.

Višebojce je u Gradskom zdanju pozdravio gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović sledećim rečima:

“Razlog našeg okupljanja je veseo i uzbudljiv u isto vreme, a tiče se početka priprema za Ljubičevske konjičke igre. Ne moram da govorim o tome koliko je to važna stvar u životu svakog Požarevljanina, a zahvaljujući vama, i mnogim drugim ljubiteljima konja i konjičkog sporta. Ovo kažem iz razloga što je dobro poznata činjenica da se Ljubičevski višeboj može videti samo u Požarevcu i što ste upravo vi i vaši prethodnici, kao njegovi ambasadori, probudili interesovanje za njega. Tu ne mislim samo na okolinu našeg grada, već i čitavu Srbiju pa i šire. Prošle Igre bile su održane pod posebnim okolnostima, ali su bile održane. Znamo već da je naš narod i u najtežim trenucima u svojoj istoriji uvek držao do svojih običaja i tradicije. Zato smo i mi 2020. godine odlučili da se i u jeku teške epidemiološke situacije ipak sastanemo i Igre održimo. Izazov kome smo, ispostavilo se, bili dorasli, i ove godine je pred nama. Epidemija nije još uvek pobeđena, ali ni naša rešenost da i ove godine održimo Ljubičevske konjičke igre. Ipak, kako nas je pandemija naučila da nije sve u našim rukama, ostaje da vidimo da li će nam kraj avgusta i početak septembra dozvoliti okupljanje bez ograničenja ili ipak uz neke restrikcije. Bilo kako bilo, vi znate šta vam je činiti. Dobro se pripremite u narednom periodu. Motiva vam, siguran sam ne nedostaje, i znajte da svi u Srbiji željno iščekuju da vide ko će finalnog takmičarskog dana biti ogrnut plaštom i visoko podignuti sablju iznad svoje glave. Moja poruka vama je ista – neka pobedi bolji a fer plej je vama još veća obaveza jer ne zaboravite da pored toga što ste takmičari, vi ste i vitezovi. Srećno!“

Predsednik Sekcije višeboja pri Konjičkom društvu „Knez Mihailo“, Davorin Živković, rekao je da su okolnosti pod kojima su se višebojci protekle godine takmičili, usled epidemije korona virusa, bez prisustva publike i njihovih najbližih, bile teške. On je izrazio nadu da će ove godine biti drugačije.

KOMENTARIŠI