Pripremni seminari za sastavljanje finansijskih izveštaja u Požarevcu

Pripremni seminari za sastavljanje finansijskih izveštaja u Požarevcu

Foto: Pixabay // ilustracija

Savez računovođa i revizora Srbije i Računovodstvena praksa organizovaće tokom novembra seminare u više srpskih gradova, o popisu i pripremi za sastavljanje finansijskih izveštaja i drugim aktuelnim temama iz te oblasti.

Prvi seminar biće održan u Sremskoj Mitrovici 20. novembra 2019 u sali SO Sremska Mitrovica, a istog dana biće upriličen i u Požarevcu, u Centru za kulturu.
Dva dana kasnije seminari za računovođe održavaju se u Novom Bečeju i Pančevu, u hotelu Tiski cvet, odnosno u Kulturnom centru Pančevo.
U Zrenjaninu i Nišu događaji su planirani za 25. novembar, u hotelima Vojvodina i Vidikovac, a 26. novembra u Beogradu, u Kombank dvorani (nekadašnji Dom sindikata) i u Pirotu, u Event centru Bianca.

U Subotici, u hotelu Patria i u novosadskom hotelu Park seminari će biti održani 27. novembra, a u somborskom Narodnom pozorištu i hotelu Kragujevac u Kragujevcu dan kasnije.

Najzad, 29. novembra seminari se održavaju u Vršcu, u hotelu Srbija i u Bačkoj Palanci, u hotelu Fontana. Svi seminari počinju u 10 sati.

Kako je navedeno na sajtu Računovodstvena praksa, na seminarima će konkretno biti reči o novim zakonima o računovodstvu i reviziji, novim propisima i aktuelnim temama poput izmena i dopuna Zakona o PDV-u, predlozima Zakona o porezu na dobit pravnih lica, porezu na dohodak građana i primeni Zakona o trgovini, zatim, popisu imovine i obaveza, usaglašavanju međusobnih potraživanja i obaveza, otpisu potraživanja, kao i o aktuelnostima u vezi primene MSFI i MSFI za mala i srednja preduzeća.

KOMENTARIŠI