Foto: Urban City ©

U prisustvu dvojice branilaca koje je sam odabrao, uhapšeni nije otkrio motiv napada nožem u kafeu „Lion“.

Radniku obezbeđenja Gradske uprave Požarevac, M.N. (46), Viši sud u Požarevcu odredio je jednomesečni pritvor, zbog sumnje da je 7. maja izvršio ubistvo u pokušaju nad Dejanom Lilkovićem (52), suvlasnikom kafea „Lion“. Motiv napada nije poznat, jer se osumnjičeni tokom saslušanja, u prisustvu dvojice advokata koje je sam odabrao, branio ćutanjem.

Nakon zadobijenog uboda nožem u grudni koš, Lilković je hitno operisan u Opštoj bolnici, gde su mu lekari konstatovali prelom dva rebra i probijenu plućnu maramicu i aortu. On se još nalazi na intenzivnoj nezi i nije životno ugrožen.

Napad se dogodio u večernjim satima, kada je M.N., vidno alkoholisan, ušao u baštu kafea „Lion“ i počeo da galami i provocira goste. Lilković je tada pokušao da ga smiri, ali ga je ovaj udario, pa mu je on uzvratio. Tada je M.N. izvadio nož i ubo njime Lilkovića u desni deo grudnog koša.

Inače, pre zaposlenja u Gradskoj upravi, M.N. je radio u Kazneno-popravnom zavodu „Zabela“, takođe kao pripadnik službe obezbeđenja.

KOMENTARIŠI