Privatni azil za pse u Požarevcu

Privatni azil za pse u Požarevcu

Jedini interes - ljubav prema životinjama!

Foto: Unsplash / John Price

Šetajući danas od kapije Čačalice pa prema izvoru Svete Trojice, usput naiđosmo na jedan privatni azil za pse na mestu gde je jedan deo objekata stare živinarske farme, u narodu poznat pod nazivom Dedovsko jato. U ograđenom prostoru žicom, puno lepih psića, što rasnih, što “domaćih” oglasiše se kako smo prilazili.

Ubrzo, pojavi se sredovečna žena koja nas je pozdravila. Kroz razgovor saznasmo da je ovo privatni azil koji finasira jedna žena iz Beča čiji je jedini interes ljubav prema životinjama i da jedine donacije koje su imali su 3000 dinara od jedne žene iz Beograda i 1000 dinara od nekog iz Požarevca. Svi psi su spašeni sa ulica grada, vakcinisani, setilisani i kastrirani, sem nekih koji čekaju malo bolje vremenske uslove da bi se to obavilo.

Kaže da pse udomljavaju ali samo pod jednim uslovom: da se potpiše ugovor kako bi se osigurali dobri uslovi za pse koji odlaze u nove domove. Ako pas nije kastriran ili sterilisan, taj uslov će biti obavezujući za novog vlasnika, a razlog za ovako nešto je to da se psi ne bi iskorišćavali za unosan biznis i koji bi posle bili pušteni na ulice ponovo.

 

Koliko sam mogla da primetim, svi psi izgledaju lepo i negovano, nema izgaldnelih i prljavih, kakve sam čula da drže u gradskom azilu. Nadam se da je priča ove žene iskrena i da nema loših namera, pristala je da objavimo priču i fotografije kao i to da objavimo da ima pse za udomljavanje.

*Tekst i fotografije preuzeti sa privatnog profila uz dozvolu autora*

3 KOMENTARA

  1. Dali ovoj gospodji (ili nekom Azilu) trebaju cebad? Imam 2 dzaka dekica i krpara, oprano i cisto, skupljano za te svrehe?… A poslal bih naravno i malo hrane i nekih drugih stvari neophodne za zivotinje

  2. Prošlo je par godina, ali moram, savest mi nalaže da iznesem nepobitne činjenice.
    Dotična gospođa “vlasnica” takozvanog “Azila” je čista laž i prevara.. Jednom prilikom je samo dovela više pasa, prilikom dolaska Vas novinara, i tada je slikala te “dopremljenje” pse, koji su posle vraćeni nazad.. a sa ciljem da se “uzmuze” ta žena iz inostranstva, koja je uplaćivala novac.. na kontu lažnog Azila..
    Obilazio sam lično taj navodni Azil više puta, i nisam nikada tamo video nijednog psa.. Čista podmetačina, laž i prevara, zarad novca!

KOMENTARIŠI