Proglašeni najbolji sportisti u Požarevcu u 2019. godini

Proglašeni najbolji sportisti u Požarevcu u 2019. godini

Medijska kuća „Reč naroda“ i Sportski savez Grada Požarevca, uz podršku Grada Požarevca, dodelili su nagrade najboljim sportistima za 2019. godinu.

Osim sportista i njihovih trenera, predsednika Skupštine Grada Bojana Ilića, zamenika gradonačelnika Požarevca Saše Pavlovića, svečanosti je prisustvovao i Branko Banović, predsednik Biciklističkog saveza Srbije, kao i predstavnici sportskih saveza opština Kučevo, Petrovac i Veliko Gradište.

Prisutne je ispred Grada Požarevca pozdravio predsednik Skupštine grada Požarevca Bojan Ilić:

“Čast mi je da, ispred grada Požarevca, pozdravim ovaj skup posebnih ljudi i vrhunskih sportista koji su svojim rezultatima tokom prethodne godine zaslužili status najboljih. Dozvolite mi da, na samom početku, listu Reč naroda i Sportskom savezu grada Požarevca čestitam i na dugoj tradiciji ovog događaja i da primetim da je stvoren kredibilitet ovog izbora te da nagrade, iz godine u godinu, idu u prave ruke. Ovaj period u godini je vreme kada se u svakoj oblasti prisećamo učinjenog u prethodnoj. Negde smo zadovoljni postignutim, a u nekim oblastima smatramo da smo mogli i bolje. Sumiramo rezultate i pravimo planove željni većeg uspeha nego ranije. Sportisti su u toj rekapitulaciji možda i najobjektivniji jer su kod vas pravila jasna i definisana, pa samim tim i takmičenja jasno pokazuju ko je u datom trenutku najbolji.

BOJAN ILIĆ, Foto: Grad Požarevac

Znajući da, kao i u životu, tako i u sportu ima negativnih izuzetaka koji pokušavaju da prevarom stignu do cilja, uveren sam ipak da takvih danas među vama nema. Danas ovde vidim i one koji su osvajali plasmane i medalje i na državnim i na međunarodnim takmičenjima, a vidim i reprezentativce Srbije. Sve to mi daje za pravo da kažem da je sport ovog kraja napredovao poslednjih godina i da je u tome udela imala i naša odluka da unapređujemo sportsku infrastrukturu poslednjih godina. Nova i osvežena sportska igrališta i vežbališta, trim staze, Balon hala, renovirani fudbalski stadion i sportski centri u Kostolcu i Požarevcu sa novim objektima pokazali su se kao recept za uspeh, koji ćemo slediti i u danima koji su pred nama. Naredni veliki projekat sportske infrastrukture koji ćemo realizovati je dugo očekivani objekat pokrivenih bazena. Nema dileme da će to pomoći da svi vi ostvarite još bolje rezultate u svojim sportovima, ali će imati i nemerljivu vrednost za školski sport kao i građanstvo.

Foto: Grad Požarevac

Nagrade su ove godine dodeljene sportskim organizacijama i klubovima, trenerima, mladim sportistima, najboljim seniorima pojedinačno i ekipno, a dodeljivali su ih predsednik Skupštine grada Bojan Ilić, zamenik gradonačelnika Saša Pavlović, predsednik Sportskog saveza Grada Zlatan Kostić, direktorka „Reč naroda“ Andrijana Maksimović, predsednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović i članica Gradskog veća za sport Ana Miljanić.

Najbolja mlada ekipa je juniorska ekipa KMF „Požarevac“, dok su za izuzetne sportske rezultate i uspehe zaslužni i Džudo klub „Bambi“ Požarevac i Karate klub „Mladi radnik“.

Za najbolju, u kategoriji najboljih mladih sportistkinja proglašena je Maša Rajić, a pohvaljene su Kristina Stojanović i Anja Arsić.

Za najboljeg mladog sportisu proglašen je Andrija Jovanović, dok su za izuzetne sportske rezultate i uspehe pohvaljeni Uroš Ubiparip i Vasilije Arsić.

Foto: Grad Požarevac

Najbolja sportistiknja je Marija Vuković, a plakete su dobile Anđela Vukanović i Sara Miljković.

Najbolji sportista je Nikola Peković, dok su pažnju zavredeli i Milan Stević i Aleksandar Mišić.

Za najbolju seniorsku ekipu proglašana je ekipa OK „Mladi radnik“ iz Požarevac, a pohvaljeni su i PK „Beli orlovi“ Požarevac i OSR „Smuđ“ Požarevac.

Najbolji trener je Saša Joksimović, dok su za izuzetne sportske rezultate i uspehe zaslužni i Dragan Ajdačić i Boban Ivić.

Nagradu za životno delo u oblasti sporta zavredeo je Dušan Marović, dok je posebna nagrada za doprinos sportskom novinarstvu pripala Radomiru Sandiću.

KOMENTARIŠI