Proglašeno narandžasto upozorenje za sneg i led i za Požarevac

Proglašeno narandžasto upozorenje za sneg i led i za Požarevac

U Požarevcu izuzetno hladno između subote i ponedeljka

Foto: Urban City

-Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe, navodi se u saopštenju RHMZ.

Foto: RHMZ screenshot

Danas umereno do potpuno oblačno i hladno, mestimično sa snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača u većem delu Srbije. Više padavina se očekuje u toku noći ka nedelji, naročito u zapadnim, centralnim i južnim krajevima. Vetar slab i umeren, zapadni i jugozapadni, krajem dana na severu i zapadu u skretanju na severozapadni i u pojačanju. Najniža temperatura od -9 do -5 , a najviša od -3 do 2 stepena.

U Požarevcu izuzetno hladno između subote i ponedeljka. U subotu temperatura od -2 do 0 stepeni Celzijusa.

U nedelju u Požarevcu oblačno, očekuje nas ledeni dan uz moguće kratkotrajne snežne vejavice. Temperatura od -7 do 0 stepeni Celzijusa.

U ponedeljak, za Božić u Požarevcu još jedan ledeni dan sa periodima sunčanog vremena. Minimalna temepratura -10, maksimalna dnevna do -4 stepena Celzijusa.

KOMENTARIŠI