Foto: Urban City // B.P.

Ovogodišnja, 135. privredno-turistička manifestacija „Smederevska jesen“, sudeći po programu koji je danas objavljen, biće organizovana u punom obimu, odnosno, sa svim tradicionalnim sadržajima koji su za ovu manifestaciju bili karakteristični pre izbijanja epidemije kovida.

Kao uvod u zvaničan početak manifestacije, najavljen je koncert „Amadeus benda“ koji je zakazan za četvrtak, 8. septembar, u 21 sat, na glavnom gradskom trgu.

Manifestacija zvanično počinje u petak 9. septembra, u 19 časova, postavljanjem velikog grozda, zaštitnog znaka „Smederevske jeseni“, na trgu. Prethodno, u 18 časova startuje defile koji će se kretati ulicom Kralja Petra prvog, sa završetkom povorke na trgu. Iste večeri od 20 časova u Vinskom gradu biće održan koncert grupe „Trio rapsodija“, a na trgu od 21 čas koncert orkestra Danijele Veselinović, prve trube Srbije.

Za subotu u 20 časova u Vinskom gradu najavljen je nastup orkestra „2 D akustik“, dok će na gradskom trgu od 20 časova biti održan koncert Goce Lazarević uz trio Zorana Stojanovića. Nakon toga, u 22 sata na binu izlazi poznati pop pevač Željko Vasić.

Poslednjeg dana „Smederevske jeseni“, u nedelju 11. septembra, koncerte na glavnom gradskom trgu održaće grupa „Frajle“ i Adil. Nakon toga, tačno u ponoć, sledi vatromet, kojim će 135. manifestacija biti zatvorena.

Tokom sva tri dana manifestacije na gradskom trgu će biti organizovana i prodajna izložba udruženja žena, proizvođača meda, cveća, vina, voća i suvenira, prenose Smederevske novine.

KOMENTARIŠI