Proizvodnja električne energije na početku godine: Ispunjen januarski plan

Proizvodnja električne energije na početku godine: Ispunjen januarski plan

Ovogodišnji plan proizvodnje predviđa da se u kostolačkom ogranku „Elektroprivrede Srbije“, u skladu sa činjenicom da će jedan od blokova u TE „Kostolac B“ biti u višemesečnom kapitalnom remontu, tokom 2019. godine proizvede oko 5,5 milijardi kilovat-časova. Godišnji proizvodni učinak TE „Kostolac A“ na kraju decembra trebalo bi da iznosi oko 1,91 milijardu kilovat-časova, dok bi realizacija plana u TE „Kostolac B“ bila na nivou od 100 odsto – blokovi B1 i B2 treba da predaju eletroenergetskom sistemu EPS-a 3,59 milijardi kWh električne energije.

Kostolački termosektor je tokom prvog meseca ove godine proizveo onoliko koliko je i očekivano, odnosno plan proizvodnje je tokom januara premašen za 2,7 odsto, a sistemu je predato 610 miliona kWh. Posmatrano pojedinačno tokom januara, TE „Kostolac A“ proizvela je oko 158 miliona kWh, odnosno blok A1 nešto više od 53 miliona kWh i blok A2 105 miliona kWh električne energije. Ovom proizvodnom rezultatu treba dodati i 73.389 MWht topolotne energije, koja se obezbeđuje za potrebe dalјinskog sistema ovog kraja.

U TE „Kostolac B“ je tokom januara proizveden 451 milion kWh, čime je mesečni plan za ovu termoelektranu premašen za osam odsto. Blok B1 je u januaru proizveo 221 milion kWh, a blok B2 229 miliona kWh električne energije.

KOMENTARIŠI