Proizvodnja električne energije u Kostolcu: Sistemu predato 5,7 milijardi kilovat-časova

Proizvodnja električne energije u Kostolcu: Sistemu predato 5,7 milijardi kilovat-časova

U zimskom periodu se proizvodi i toplotna energija za dalјinski sistem grejanja Kostolca i Požarevca, kao i okolnih seoskih i prigradskih naselјa

Termosektor EPS-ovog ogranka „TE-KO Kostolac“ proizveo je od januara do početka decembra 2018. više od 5,7 milijardi kilovat-sati. U zimskom periodu se proizvodi i toplotna energija za dalјinski sistem grejanja Kostolca i Požarevca, kao i okolnih seoskih i prigradskih naselјa.

U skladu sa instalisanom snagom, termoelektrana „Kostolac B“ je proizvela veći deo električne energije u ogranku „TE-KO Kostolac“, tako da je ovaj temokapacitet do početka decembra predao elektroenergetskom sistemu više od 3,9 milijardi kWh. Blok B1 je proizveo više od dve milijarde kWh, čime je ostvario malo bolјi proizvodni učinak od bloka B2, koji je u istom periodu proizveo oko 1,9 milijardi kWh.

Foto: Energija Kostolac

Termoelektrana „Kostolac A“ je do početka decembra proizvela više od 1,8 milijardi kWh. Blok A1 je doprineo ovom proizvodnom rezultatu sa 517 miliona kWh, a blok A2 je za 11 meseci proizveo gotovo 1,3 milijarde kWh.

2 KOMENTARA

  1. A zašto se samo hvalite, zašto ne kažete potrošačima da ste smanjili grejanje na 80% – zbog ,,kvara na bloku” ! Ko mi dokaže da ima u kući više od 20′ C > vodim ga na sankanje na Čačalicu ! Sramota, plaćamo grejanje cele godine, a kad nam je hladno – moramo da dogrevamo !

KOMENTARIŠI