Foto: Energija Kostolac

Termoelektrane u Kostolcu u prvih osam meseci predale su elektroenergetskom sistemu 3,9 milijardi kilovat-časova. Proizvodni plan predviđa da se do kraja godine u kostolačkim termoelektranama proizvede ukupno 6,3 milijarde kWh.

Termoelektrana „Kostolac A“ proizvela je do kraja avgusta ukupno 1,23 milijarde kilovat-sati, što je za gotovo četiri odsto iznad plana za ovaj period. Pojedinačni proizvodni rezultati po blokovima su 370,6 miliona kWh za blok 1, dok je blok 2 u istom vremenskom periodu proizveo 856,6 miliona kWh.

Blokovi 1 i 2 treba da predaju do kraja godine ukupno 1,8 milijardi kilovat-sati kako bi u potpunosti bio realizovan ovogodišnji proizvodni plan. Istovremeno, ovi blokovi pripremaju se i za isporuku toplotne energije za daljinski sistem grejanja Požarevca, Kostolca i šest naselja.

Termoelektrana „Kostolac B“ je od januara do avgusta proizvela 2,7 milijardi

kWh električne energije. Blok 1 je proizveo 1,3 milijarde kWh, a blok 2 za isti period 1,4 milijarde kWh. Do kraja godine oba bloka u TE „Kostolac B“ treba da proizvedu ukupno 4,5 milijardi kilovat-sati.

KOMENTARIŠI