Promocija zbirke dečijih pesama u Kostolcu: Pesnici koji „ne žele da odrastu“...

Promocija zbirke dečijih pesama u Kostolcu: Pesnici koji „ne žele da odrastu“ (Foto)

Novinarska sekcija OŠ „Jovan Cvijić“, uz pomoć literarne i recitatorske sekcije, organizovala je u kostolačkoj školi promociju zajedničke zbirke pesama Radmile Zorić i Ljubisava Grujića Gruje. Knjige „Pusti me da sanjam“ i „E baš neću da odrastem“ sklopljene su u zajedničku zbirku i predstavljene velikom broju okupljenih učenika 21. marta, na Međunarodni dan poezije.

Foto: P.Ž.

Ove dve zbirke su jedna knjiga jer su autori zajednički su radili na njenom stvaranju. Nadahnuti ljubavlju prema deci Radmila i Ljubisav hrabro ulaze u dečiji svet koji prima samo povlašćene i one koji umeju da se približe dečijoj duši. Šaljivim stihovima oni postaju prijatelji dece, čuvari njihovih tajni i osmeha.

Foto: P.Ž.

O pesmama je pored autora govorila i Danijela Božičković Radulović, direktorka Biblioteke „Srboljub Mitić“ iz Malog Crnića, koja je izdavač ove zanimljive knjige.

Foto: P.Ž.

Kostolački osnovci su čitali najzanimljivije stihove, a pošto su muzika i poezija  neraskidivo povezani, promocija u kostolačkoj školi bila je upotpunjena i prigodnim muzičkim programom.

KOMENTARIŠI