PODELI

Okončana je prva faza izgradnje sportske hale na Srebrnom jezeru. Kompletan objekat nadomak Velikog Gradišta bi trebalo da bude završen do proleće naredne godine, a tokom druge faze je predviđeno “podizanje” terena, tribina, svlačionica i pratećih objekata, pišu Novosti.

Podsetimo, gradnja je počela lane u septembru, a nova hala bi trebalo da se prostire na čak 1.700 kvadrata i koštaće ukupno 87 miliona dinara. Od te sume, Ministarstvo trgovine je obezbedilo 85 miliona, a ostatak lokalna samouprava.

Osim za košarku, novi sportski kapacitet na Srebrnom jezeru će imati i terene za odbojku, čime se stvaraju uslovi za proširivanje ponude…

– Iz ovog kraja potiče i naš proslavljeni odbojkaš Slobodan Kovač, s kojim pregovaramo o otvaranju odbojkaškog kampa – kaže prvi čovek Velikog Gradišta Dragan Milić i podseća na to da ovde već radi košarkaški kamp Miloša Teodosića, na terenima čija je gradnja koštala 200.000 evra. Polovinu te sume je obezbedilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, 16.000 evra švajcarska Agencija za razvoj i saradnju, 65.000 evra nemački GIZ, a ostatak lokalna samouprava.

– Planiramo da izgradimo i zatvoreni bazen, te fudbalski teren sa pratećim objektima, ali će nam biti potrebna pomoć FSS. Uz Nacionalni veslački centar, dakle, imaćemo sve uslove za još veći razvoj sportskog turizma – zaključuje predsednik Milić.

KOMENTARIŠI