Proširuje se sportska ponuda na Srebrnom jezeru: Hala sportova gotova do proleća

Proširuje se sportska ponuda na Srebrnom jezeru: Hala sportova gotova do proleća

Proširuje se sportska ponuda na Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta. Objekat na čak 1.700 kvadrata će ukupno koštati 87 miliona

Okončana je prva faza izgradnje sportske hale na Srebrnom jezeru. Kompletan objekat nadomak Velikog Gradišta bi trebalo da bude završen do proleće naredne godine, a tokom druge faze je predviđeno “podizanje” terena, tribina, svlačionica i pratećih objekata, pišu Novosti.

Podsetimo, gradnja je počela lane u septembru, a nova hala bi trebalo da se prostire na čak 1.700 kvadrata i koštaće ukupno 87 miliona dinara. Od te sume, Ministarstvo trgovine je obezbedilo 85 miliona, a ostatak lokalna samouprava.

Osim za košarku, novi sportski kapacitet na Srebrnom jezeru će imati i terene za odbojku, čime se stvaraju uslovi za proširivanje ponude…

– Iz ovog kraja potiče i naš proslavljeni odbojkaš Slobodan Kovač, s kojim pregovaramo o otvaranju odbojkaškog kampa – kaže prvi čovek Velikog Gradišta Dragan Milić i podseća na to da ovde već radi košarkaški kamp Miloša Teodosića, na terenima čija je gradnja koštala 200.000 evra. Polovinu te sume je obezbedilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, 16.000 evra švajcarska Agencija za razvoj i saradnju, 65.000 evra nemački GIZ, a ostatak lokalna samouprava.

– Planiramo da izgradimo i zatvoreni bazen, te fudbalski teren sa pratećim objektima, ali će nam biti potrebna pomoć FSS. Uz Nacionalni veslački centar, dakle, imaćemo sve uslove za još veći razvoj sportskog turizma – zaključuje predsednik Milić.

KOMENTARIŠI