Redakciji Urban City danas je stigao mejl pod pseudonimom, najverovatnije da bi autor istog ostao anoniman.

Kako se navodi u pismu našoj redakciji, stanari “Lamele” u Požarevcu su na neformalnom sastanku sa imenovanim licima iz nadzora, kao i predstavnicima izvođača, dobili informaciju da je ispred njihove zgrade, a u okviru predviđene rekonstrukcije, predviđena seča svih stabala, smanjenje broja parking mesta (koja su već uveliko nedovoljna, kako se navodi u mejlu) i naplata zonskog parkiranja.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA
Istim tim projektom, međutim, nije predviđeno da se reguliše kišna kanalizacija koja je neispravna i pravi konstantne probleme građanima jer se nakon svake kiše formira jezero od više desetina metara dužine, dodaje se u mejlu koji je stigao našoj redakciji.

Kako je stanarima saopšteno, navedena kišna kanalizacija je u planu da se radi za 2-3 godine, što daje apsurd da će sav novac koji će biti utrošen u projekat, zapravo biti bačen jer će sve to morati da se ponovo ruši u veoma kratkom roku.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA
Stanari su, takođe, izrazili jak protest zbog najavljene seče stabala, jer smatraju da je to neprocenjiva šteta za čitav grad, a kada su upitali predstavnike firme RIO, koja je član konzorcijuma za izvođenje radova i da li postoji odgovarajući elaborat o stanju postojećih stabala, dobili su odgovor da isti ne postoji, što praktično znači da je neko svojom slobodnom procenom odredio da je potrebno ukloniti stabla, navodi se u mejlu.

Prema rečima nadzora, radovi se obustavljaju do daljeg, a predstavnici stanara su zajedno sa profesionalnim upravnikom Milošem Panićem, koji pokriva većinu od šest ulaza zgrade, otišli u Gradsku upravu, kako bi pokušali da razgovaraju sa nadležnima.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Do skupa stanara je došlo spontano, kako se navodi, iz revolta jer nisu bili kontaktirani ni u jednoj fazi procesa koji je doveo do sadašnjeg stanja. Sastanku je u jednom trenutku prisustvovalo oko 30 stanara, dodaje se na kraju mejla koji je danas prosleđen našoj redakciji.

1 KOMENTAR

  1. Ovde očigledno nije naglasak na sređivanju stanja, već besmislenog trošenja novca sa “ugradnjom”.
    Poznato je da se sa svakom jačom kišom formira jezero u dvorištu. Bez sanacije ovi radovi su sasvim besmisleni. Sređivanjem objekta sa strane ulice Čede Vasovića došlo je do zarušavanja kanalizacije koja se sada izliva u podrume i predstavlja sanitarni i zdravstveni problem.

KOMENTARIŠI