Poslanici liste “Srbija protiv nasilja” pokušavaju da uđu u zgradu Skupštine grada, ali su vrata zaključana. Na poziv koalicije “Srbija protiv nasilja” i večeras održava protest građana koji traže poništavanja izbora na svim nivoima.

Ispred Starog dvora je vrlo napeto, čuju se uzvici „Izlazite napolje“.

U zgradi je i Žandarmerija.

Okupljeni demonstranti lome i prozore pored glavnog ulaza.

Poslanik i jedan od lidera SPN-a Srđan Milivojević je poručio da su spremili konkretnu akciju i poručio onome “ko je pokrao izbore da je gotovo”.

“Prelila se čaša gneva i besa”, rekao je Milivojević i ponovio da se traži ponavljanje izbora.

Aleksandar Jovanović Ćuta je okupljenim građanima poručio da je vreme za dela i da je plan da Gradska skupština od večeras bude slobodna.

“Mi ćemo našu izbornu volju braniti do kraja”, poručio je Jovanović.

Marinika Tepić, koja štrajkuje glađu i već drugi dan prima infuziju, podsetila je na reči Aleksandra Vučića iz 2012 godine kada je rekao da se “izbori ponavljaju i zbog jednog glasa”, a da su sada oni pokrali na hiljade glasova i poručila “ovi izbori se poništavaju”.

Nosilac liste SPN- a Miki Aleksić je čestitao građanima “pobedu” i poručio da se za krađu ide u zatvor, ali da one koji su pokrali ove izbore nema ko da uhapsi.

Tužilaštvu i policiji je poručio da ih plaćaju građani Srbije a međunarodnoj zajednici da mora da bude oštrija i konkretnija i da već 12 godina štiti režim Aleksandra Vučića.

Poručio je da je SNS prošlost u Beogradu i da nemaju pravo da pričaju o budućnosti.

Aleksić je zatim pozvao okupljene građane da naprave prsten oko Gradske Skupštine, a lidere SPN-a da uđu u zgradu i “obrate se sa balkona kao pobednici“.

Uskoro opširnije…

KOMENTARIŠI