Foto: Urban City, protesti u Požarevcu, 8. jun 2018. // arhiva

Za subotu, 4. decembar u Požarevcu su najavljeni protesti na nekoliko lokacija.

Sve informacije do kojih je Urban City došao su sa društvenih mreža i sajta Kreni-Promeni.

Kako se navodi, protest koji su podržala ekološka udruženja biće na Trgu oslobođenja u Požarevcu od 13 časova, dok se od 14 do 16 časova planira i blokada saobraćaja na ulazu i izlazu iz grada, kako se navodi na društvenim mrežama.

Protesti u Požarevcu 2017, Foto Urban City / Arhiva

“Okupljanje će biti od 14:00 do 16:00 časova, blokada ulice na ulazu i izlazu iz grada, navodi se na sajtu Kreni-promeni”.

“Ako na određenoj tački koja je prijavljena nema dovoljno ljudi, povucite se i nađite na mapi drugu najbrojniju tačku. Moguće da je lokaciju prijavio neko ko nije uspeo da okupi dovoljno ljudi”, dodaje se.

Učesnicima su poručili da ne ulaze u sukobe i ne svađaju se sa ljudima.

„Izvinite im se zbog blokade i objasnite zašto to radite. Recite im da ne možete nikoga da propustite. U slučaju da naiđe hitna pomoć ili vatrogasno vozilo, oslobodite prolaz. Ako naiđete na provokatore ili huligane koji su brojniji, povucite se. Ako na određenoj tački koja je prijavljena nema dovoljno ljudi, povucite se i nađite na mapi drugu najbrojniju tačku. Moguće da je lokaciju prijavio neko ko nije uspeo da okupi dovoljno ljudi“, navode iz Kreni-promeni.

Protesti su najavljeni širom Srbije na ukupno 53 lokacije.

POVEZANE VESTI:.

Blokiran centar Požarevca

KOMENTARIŠI