Prvenstvo Srbije u ciklokrosu 2017 u Velikom Gradištu

Prvenstvo Srbije u ciklokrosu 2017 u Velikom Gradištu

Prvenstvo Srbije u ciklokrosu održaće se u nedelju, 22. januara 2017. godine, u Velikom Gradištu, u organizaciji Biciklističkog saveza Srbije i Opštine Veliko Gradište.

Ovgoodišnje Prvenstvo Srbije u ciklokrosu održaće na kružnoj stazi (dužina kruga 1800 m) kod Srebrnog jezera, sa početkom u 11:00 časova, a u skladu sa pravilima Biciklističkog saveza Srbije (BSS) i UCI.
 
Programom Prvenstva Srbije u ciklokrosu predviđeno je održavanje sledećih trka: mlađi kadeti m/ž do 20 min; kadeti m/ž do 30 min; Juniori do 40 min; žne elite i Juniorke do 30 min; U23 i Seniori do 50 min.
 
Pravo učešća na Prvenstvu Srbije u ciklokrosu imaće svi zainteresovani, registrovani takmičari sa licencom za 2017. godinu, u nekoj od sledećih kategorija: mlađi  kadeti, mlađe kadetkinje, kadeti, kadetkinje, juniori, juniorke, žene elite, U23, seniori.
 
Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Prvenstvu Srbije u ciklokrosu obavljaće se na licu mesta, na dan trke, najkasnije jedan sat pre starta kategorije u kojoj takmičar/ka nastupa.
Za najuspešnije takmičare/ke Prvenstva Srbije u ciklokrosu predviđene su sledeće nagrade: Medalje za tri prvoplasirana takmičara u svakoj kategoriji.
 
Napomena:
* Medalje će se posebno dodeljivati i proglašavaće se rezultati samo ako pet ili više takmičara-takmičarki završi u okviru jedne kategorije.
* Kancelarije: Restoran „Kod Brke“ – Jezerska BB, Srebrno Jezero će biti otvorena od 09:00 do 13:00 časova. * Staza je kružna i sadrži elemente asfaltnog dela, zemljanog puta i veštački pravljenih prepreka.
* U slučaju da 24. h pre starta prve trke bude dnevna progozirana temperatura po RHMZ ispod -5°C takmičenje se neće odžati a organizator ima obavezu da o tome obavesti klubove koji su registrovali takmičare i one koji su se prijavili za ciklo kros.
* Proglašenje pobednika održaće se po završetku takmičenja.
* Pobednik je takmičar, koji pravilno pređe stazu za najkraće vreme.
* Nakon dva odvezena kruga, glavni sudija će odrediti preostali broj krugova.
* Brojač krugova će biti postavljen kod Start-cilja.
* Kada prvi takmičar prođe cilj svi takmičari posle njega završavaju trku.
* Dostignuti takmičari su obavezni da omoguće nesmetan prolaz takmičarima koji su ih sustigli i nastavljaju da voze trku dok prvi takmičar prođe kroz cilj.
* Trka se vozi po pravilima UCI i BSS i propozicijama trke.
* Svi takmičari moraju biti propisno odeveni, nositi zaštitne kacige, koristiti tehnički ispravan bicikl za ciklo kros (kadeti, juniori i seniori obavezno ciklo kros bicikl- kruta vila, kriv volan i gume ne šire od 33 mm).
* Mlađi kadeti ne moraju imati ciklo kros bicikl.
* Na stazi je obezbeđena dvostruka (dvosmerna) PIT zona u kojoj je dozvoljena promena bicikala, točkova i otklanjanje kvarova.
* Svojom prijavom i startom svi takmičari usvajaju ove propozicije i voze na sopstvenu odgovornost.
* Organizator zadržava pravo izmena i dopuna Propozicija uz obavezu da iste saopšti učesnicima blagovremeno.
* Organizator ne preuzima odgovornost za dela učinjena takmičarima i drugim učesnicima ili koja učine učesnici prema sebi ili trećem licu.
 
Program takmičenja:
Nedelja, 22. januar 2017.
  • 11:00 – Mlađi kadeti m/ž
  • 11:30 – Kadeti m/ž;
  • 12:15 – Juniori
  • 13:00 – Žene elite i juniorke
  • 13:45 – U23 i Seniori
Više informacija o Prvenstvu Srbije u ciklokrosu možete dobiti putem telefona 011 3234616 i 060 3322230.

KOMENTARIŠI