PU „Galeb“ održala predstave za decu i najavila „Novogodišnju nedelju“

PU „Galeb“ održala predstave za decu i najavila „Novogodišnju nedelju“

I ove godine, PU „Galeb“ organizuje akciju prikupljanja garderobe za Dom u Stamnici

U Predškolskoj ustanovi „Galeb“ u toku su pripreme za „Novogodišnju nedelju“, koja će kao i svake godine biti ispunjena lepim događajima, kao i organizacija i učešće u humanitarnim akcijama.

8. decembra u Domu kulture održane su 2 predstave za decu od prvog do četvrtog razreda OŠ „Bata Bulić“. Predstavu pod nazivom „Čarobna šuma lepog ponašanja“ pripremile su medicinske sestre-vaspitači i volonteri PU „Galeb“. Ova predstava je nagrađena na Dramskom festivalu „Dedar“ u Smederevu u martu ove godine.

9. decembra u hali „Dragutin Tomašević“ držana je novogodišnja priredba koju pripremaju deca i vaspitači izdvojenih objekata i odeljenja ustanove, a 26. decembra u centralnom objektu u Petrovcu održava se Novogodišnja predstava.

Foto: Opština Petrovac

Sva tri događaja su humanitarnog karaktera, a prikupljena sredstva biće uplaćena za pomoć u akciji „Za Ognjenove prve korake“ za dečaka Ognjena Jovanovića, kao i za ostalu decu iz naše opštine kojima je pomoć potrebna za lečenje, a u saradnji sa Osnovnom školom „Bata Bulić“, Kulturno-prosvetnim centrom i Sportskim centrom Petrovac.

I ove godine, PU „Galeb“ organizuje akciju prikupljanja garderobe za Dom u Stamnici, a takođe i slatkiša, koji će u saradnji sa Centrom za socijalni rad biti podeljeni deci iz materijalno ugroženih porodica u opštini Petrovac na Mlavi.

 

KOMENTARIŠI