Donacija iz Mađarske – Pumpe za prevenciju od poplava, jedna pumpa isporučena...

Donacija iz Mađarske – Pumpe za prevenciju od poplava, jedna pumpa isporučena i Požarevcu

Iz donacije Mađarske Vlade u vrednosti od blizu 247.000 EUR kupljeno je osam pumpi

Vlada Mađarske donirala je Vladi Srbije 274.000 EUR za kupovinu osam pumpi za prevenciju poplava (šest mobilnih i dve stabilne pumpe), a ambasador te zemlje u Srbiji Atila Pinter prisustvovao je na crpnoj stanici Stari Fenek postavljanju poslednje od tih pumpi.

– Od osam pumpi kupljenih iz donacije koju je pružila Mađarska, pet mobilnih pumpi je već poslato u gradove kao što su Šabac, Smederevska Palanka, Požarevac i Kraljevo, gde će pomoći da opštine najteže pogođene poplavama 2014. godine ubuduće raspolažu adekvatnom zaštitom od poplava – istakao je Pinter.

Pomoćnik direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Neda Maletić naglasila je važnost mađarske donacije u prevenciji od budućih poplava i izrazila zahvalnost mađarskoj Vladi i narodu na nesebičnoj pomoći.

Maletić je istakla da u ovom trenutku širom Srbije Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima realizuje projekte prevencije u ukupnoj vrednosti od 70 mil EUR u oblasti vodoprivrede i unapređenja objekata za zaštitu od poplava.

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša rekao je da je zahvaljujući mađarskoj donaciji ali i sredstvima Vlade Republike Srbije uloženim u prevenciju od poplava opština Surčin danas bezbednija nego što je bila pre.

Iz donacije Mađarske Vlade u vrednosti od blizu 247.000 EUR kupljeno je osam pumpi koje su raspoređene na sledećim lokacijma: VD Zapadna Morava – Kraljevo, VD Sava – Šabac, AD Vodoprivreda Požarevac, Jugokop Podrinje – Šabac i AD Vodoprivreda Smederevska Palanka, kao i crpne stanice Galovica na Novom Beogradu i Stari Fenek u Boljevcima gde je pumpa iz 1911. mađarske proizvodnje zamenjena novom.

KOMENTARIŠI