Zaposleni i osuđenici u KPZ Zabela donirali sredstva za higijenu i hranu...

Zaposleni i osuđenici u KPZ Zabela donirali sredstva za higijenu i hranu Svratištu za decu

Foto: B.P.

Zaposleni i osuđenici u Kazneno-popravnom zavodu Zabela u Požarevcu donirali su sredstva za higijenu i hranu Svratištu za decu u Krfskoj ulici u Beogradu u želji da pruže podršku mališanima u ovoj ustanovi.

Decu, uzrasta od pet do 15 godina, posebno je obradovala slika jednog osuđenika koju je izradio za Svratište kako bi im kroz umenički izraz pružio podršku za mnoge izazove u njihovom odrastanju.

Ova humanitarna akcija je tek jedna u nizu jer su zaposleni i osuđenici u kazneno-popravnim ustanovama više puta do sada ukazali na osetljiv položaj pojedinih kategorija u društvu kao što su deca koja žive na ulici, mališani koji čekaju na lečenje i korisnici narodnih kuhinja.

Tako su osuđenici iz Zabele, Niša, Sremske Mitrovice, Pančeva, Novog Sada, Kragujevca, Zaječara i drugih zavoda bili deo više humanih akcija koje su pomogle ranjivim grupama ljudi.

Osuđenici više zavoda su na početku pandemije koronavirusa sašili i poklonili zaštitne maske školama, bolnicama i svratištima, a za najugroženije stanovnike su se odrekli svojih suvih obroka.

KOMENTARIŠI