PU Požarevac: Petorica vozila pod dejstvom alkohola, jedan drogiran

PU Požarevac: Petorica vozila pod dejstvom alkohola, jedan drogiran

Foto: Urban City / B.P. // ilustracija

Pripadnici saobraćajne policije u Požarevcu, proteklog vikenda, isključili su iz saobraćaja petoricu vozača koji su automobilima upravljali pod dejstvom alkohola i jednog pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Policija je u okolini Velikog Gradišta zaustavila pedesetšestogodišnjeg vozača „opel astre“ koji je vozio sa 2,51 promil alkohola u organizmu, a u njegovom automobilu pronađena su i dva noža.

Vozač je u skraćenom postupku priveden sudiji za prekršaje u Velikom Gradištu koji mu je izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 90 dana, zaštitnu meru zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od devet meseci, kao i 15 kaznenih poena.

Saobraćajna policija je u Malom Crniću, Požarevcu i Petrovcu na Mlavi zaustavila četvoricu vozača (63), (37), (31) i (23), koji su upravljali sa 1,48 i 1,23 promila alkohola u organizmu, kao i dvojicu sa 1, 22 promila alkohola.

U Velikom Gradištu, patrola je iz saobraćaja isključila mladića (24) koji je vozio „audi“ pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Svi vozači su zadržani do 12 sati i protiv njih su podnete prekršajne prijave.

KOMENTARIŠI