Puls EXIT festivala: Program skrivenih dragulja Tvrđave i ove godine donosi...

Puls EXIT festivala: Program skrivenih dragulja Tvrđave i ove godine donosi muzičku raznolikost i nezaboravne noći

Foto: Urban City / B.P.,

Ukoliko ste ikad želeli da opipate i osetite žilu kucavicu EXIT festivala, puls koji u svom ritmu već 24 godina dovodi stotine hiljada ljubitelja svih muzičkih žanrova širom sveta, onda ste sigurno posetili skrivene bine koje su sam duh EXIT festivala – one na kojima se stvaraju priče vredne sećanja na jednu mladost.

Ove godine se pripremite za savršen mix različitih žanrova, od lude vožnje na 174 bita po minutu na X-Bass Pit bini, preko spiritualnog srca EXIT festivala i najboljeg mesta za opuštanje sa ekipom Wendi Wadada Positive Reggae stejdža, pa sve do egzotičnih plesova i latino ritmova na Latino Stage by IDEA i eksploziju najvećih hitova tokom sva četiri dana na Radio AS FM bini!

X-Bass Pit je jedna od najmlađih bina na EXIT festivalu, ali ljubav festivala prema drum and bass muzici datira još od njegovih početaka. Još u ranim godinama EXIT-a, legende poput LTJ Bukem-a i Roni Size-a bili su među prvim međunarodnim izvođačima koji su nastupili, donoseći energične bass linije sa Glavne bine tokom kasnonoćnih X-Bass programa. Shvatilo se da je vreme za poseban prostor posvećen isključivo bass muzici. Na Glavnoj bini će ovaj moćan zvuk pulsirati od britanske elektronske muzike i Rudimentala, koji već prvog dana osvaja EXIT festival. Na Glavnoj bini će im se pridružiti australijski vizionar i oličenje nezavisne muzike Dub FX – sinonim za jedinstvenu kombinaciju beatbox-a, dubstep-a i reggae-a, stvarajući zvuk koji je jednako inovativan koliko i osvežavajući. Na najvećoj bini festivala će im se, u četrvtak 11. jula, pridružiti i Flava D – pravo osveženje na sceni elektronske muzike, poznata po svojoj sposobnosti da besprekorno kombinuje elemente garage-a, grime-a i house-a. Njeno ime je sinonim za inovaciju i energiju, a njen dolazak na EXIT festival ove godine dodatno je podgrejao očekivanja publike koji će moći da je slušaju na Glavnoj bini.

Za sve ljubitelje elektronskih bitova i najboljeg noćnog provoda, svake godine Gaia Trance bina predstavlja strane i domaće izvođače koji prenose najbolju atomsferu sa žurki koje organizuju tokom cele godine širom Srbije i regiona.  Za najjači noćni provod tokom četiri dana EXIT festivala biće zaduženi Cosmic Dimension Live, E-Clip Live, Egon’s Embrace Live, Imaginarium Live, Simia Live, Syned Brain Live, DJ Aquapipe, DJ Buca, DJ Cheda, DJ Damzah, DJ Dapeace, DJ Filip Nikolaevic, DJ Lazanya, DJ Manda, DJ Mikica, DJ Mita, DJ Mozza, DJ Pura,  DJ Stole i DJ Zarma.

Na Latino Stage by IDEA bini, magičnom mestu koje vas poziva na ples, latino ritmovi oživljavaju svaku notu.  Bez obzira jeste li zaljubljenik u latino ritmove ili tek početnik, ovde možete otputovati na muzičko putovanje prepuno plesnih koraka i učiti od izvođača i plesača iz svih krajeva sveta. Ove godine posetioci će moći da zaigraju uz DJ Sarchy, Orient Express, DJ Beathoven, DJ Tito ft. Kaipiriña, DJ’s Rey, DJ Edwin Gomez, Zero Witches, DJ Tete, Arceo Jr & Mauri, P&P Fusion, Fusion Company, Casanova, DJ Kelvin, DJ Olof, Zero Witches, DJ Olof, Zero Witches, DJ St_Iva, P&P Fusion, DJ Jesus, El Real & Energy, DJ Sesha, DJ Beathoven, DJ Sarchy, Pablo & Mauri, Orient Express, Haddada, DJ Rey ft. Kaipiriña, Adelante i DJ’s Back 2 Back i DJ Edwin Gomez vs. DJ Tete.

Na Radio AS FM bini srce EXIT festivala pulsira uz eksploziju najvećih hitova koji se nižu tokom četiri dana. Domaći i strani didžejevi stvaraju neponovljivu atmosferu, pružajući ljubiteljima klupskog provoda vrhunski muzički doživljaj pod vedrim nebom. To je mesto gde se mainstream muzika spaja sa besprekornim zvukom, obećavajući nezaboravne trenutke plesa i zabave. Na ovom stejdžu zađuskajte uz Morning Indian, Lena Glish, Peryz & Daave, Spear, Pacho & Pepo, Ra5tik, Macro, Lena Glish, Jjoy, Spear, The Vibe Radio Show DJ’s (Pele Drezgić, wd87, Shot, Vien), Supertons, Macro, Peryz & Daave, Lock’d, Morning indian, Ra5tik, Vanjanja i Teodora Jarić b2b Meli.

Stavite slušalice, pojačajte i zaigrajte uz najjaču silent žurku u celom regionu!  Silent Disco bina je nezaobilazno mesto za ljubitelje dobrog provoda koji dolaze na EXIT festival. Godinama unazad, ova bina privlači reke posetilaca, koji se spuštaju u rovove ove jedinstvene zone. Naizgled tiha, ali zapravo energična žurka, gde se slušaoci prepuste ritmovima na svojim slušalicama podešenim na različite frekvencije. Silent Disco pruža iskustvo koje nikada ne izlazi iz mode, obećavajući noćne avanture i nezaboravne trenutke u svetu muzike i plesa.

Na ovogodišnjem EXIT festivalu očekuje vas muzička avantura koja će stvoriti uspomene za ceo život! Uz raznovrsne žanrove na binama kao što su X-Bass Pit, Wenti Wadada Positive Reggae i Latino Stage by IDEA, EXIT festival će još jednom pokazati zašto već 24. godinu zaredom privlači posetioce iz celog sveta.

Spremite se za nezaboravne noći na Glavnoj bini uz izvođače poput Rudimental, Dub FX i Flava D, kao i za trance atmosferu na Gaia Trance bini.

Ne zaboravite da stavite slušalice i zaigrate na Silent Disco bini, dok će Radio AS FM bina biti srce festivala uz najveće hitove.

Vidimo se na EXIT festivalu za magične trenutke, vrhunsku muziku i avanture koje ćete pamtiti celog života!

KOMENTARIŠI