PODELI
Foto: Pixabay // ilustracija

Omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta – tako glasi jedna od sedam novih mera Vlade koje stupaju na snagu od utorka.

Iako se tokom prethodnih udara korone nije toliko isticala u prvi plan, te su firme u skladu sa mogućnostima i izborom slale radnike na rad od kuće, sada je ova mera izbila u sam vrh preventive i postala obaveza.

– Omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta – precizno glasi ova mera, koja bi od utorka trebalo da počne da se primenjuje.

Novim merama vlade, koje se primenjuju od utorka, sada je ta preporuka označena kao mera, te su nadređeni u obavezi da omoguće zaposlenima, kod kojih to radni proces dopušta, da rade od kuće.

Rad od kuće najpre znači drastično smanjenje upotrebe javnog prevoza, samim tim se smanjuje i verovatnoća prenosa virusa jer je gradski prevoz označen kao jedno od glavnih mesta zaražavanja. Pored toga, kada radite od kuće nemate kontakte sa drugim kolegama, te se i time virusu dosta “staje na put”.

Pored toga, roditelji dece koja idu u vrtić primenom ove mere to više ne moraju da čine. Ukoliko radite na daljinu, imate mogućnost da i deca provedu dan kod kuće, te se i time dosta smanjuje verovatnoća transmisije virusa, kako među decom tako i kod roditelja.

KOMENTARIŠI