Radi se i na 40 stepeni u Požarevcu

Radi se i na 40 stepeni u Požarevcu

Nastavak uređenja komunalne infrastrukture u najvećem gradu Braničevskog okruga.

Uprkos vrućinama i temperaturama oko 40 stepeni Celzijusa, u toku je uređenje saobraćajnica u samom centru grada Požarevca.

U Lenjinovoj ulici, koja vodi od Trga oslobođenja i prolazi pored hotela “Dunav”, ojačava se kolovoz i rekonstruiše se oštećeni trotoar na levoj strani, s obzirom na to da je desna – koja se pruža duž tržnog centra “Barili” – uređena i popločana pre nekoliko godina.

Neimari su aktivni i na kraju Lenjinove ulice, gde se ona spaja sa Takovskom i Ulicom Voje Dulića…

– Cilj je proširivanje raskrsnice, a na ovoj lokaciji je planirana i zamena podzemnih instalacija, te gradnja podzemnih objekata “Toplifikacije”. Za sve to je iz gradskog budžeta izdvojeno 14,5 miliona dinara, a rok za završetak posla je mesec dana – kaže član Gradskog veća zadužen za komunalnu infrastrukturu Dalibor Miljković.

Uređuje se i prostor iza Narodnog muzeja, u Ulici Davorjanke Paunović, koji se proteže sve do zgrade Elektrodistribucije u Požarevcu i veoma je prometan. Zbog razrovanosti i blata koje se stvaralo posle svake kiše, planirano je razdvajanje kišne i fekalne kanalizacije, a posao, za koji je zaduženo preduzeće za puteve “Požarevac”, koštatće oko 10,8 miliona dinara.

U srcu Braničeva, međutim, misle i na predstojeće radove, pa su pokrenute ili već završene javne nabavke za izradu više idejnih projekata, među kojima su uređenje Trga Radomira Vujovića, obnova i proširenje galerije Milene Pavlović Barili, gradnja lavirinta u ergeli “Ljubičevo”, rekonstrukcija gradskog parka, uređenje prostora ispred nekadašnje kafane “Čikoš”, te sanacije krovova u Fabrici šećera i Ekološkom domu na Čačalici.

APEL SUGRAĐANIMA

-Lokacije na kojima se trenutno radi pripadaju centralnoj mesnoj zajednici Bulevar, kroz koju prolaze i naši sugrađani, i putnici iz čitave Srbije, pa apelujem na vozače da koriste alternativne puteve, kako bi se izbegle gužve – poručuje član Gradskog veća zadužen za mesne zajednice Mlađan Nikolić, apelujući na vozače i da ne parkiraju automobile u zoni radova.

KOMENTARIŠI