Radovi po gradskim i seoskim mesnim zajednicama

Radovi po gradskim i seoskim mesnim zajednicama

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sa saradnicima obišao je radove u selu Prugovo, mesnim zajednicama Sopot i Bulevar

U Prugovu su meštani dočekali gradonačelnika i njegov tim i ovom prilikom zajedno su obišli dve ulice koje su nedavno završene. Reč je o ulicama Aleksandra Đurića i Miloša Savića ukupna dužina asfaltiranih ulica je 380 metara širine 4 metra a vrednost je 3.617.700 dinara.

Meštani Prugova su zadovoljni investicijama i zahvalili su se lokalnoj samoupravi na urađenom zato što u prethodnim godinama nije bilo investirano koliko je u poslednje dve godine.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je istakao da ovo gradsko rukovodstvo ne razdvaja seoske i gradske mesne zajednice po pitanju investicija i da će tako biti ubuduće.

Nakon Prugova, Spasović je sa saradnicima obišao MZ Sopot gde je završena ulica Ernesta Hemingveja dužine 118 metara širine 2,8 metara vrednosti 1.359.763 dinara. U ovu ulicu je po prvi put uveden asfalt i to je treća ulica u Sopotu koja je po prvi put urađena. Od građana iz ovog dela Požarevca smo čuli da je ulica kvalitetno urađena po svim propisima i standardima što podrazumeva ivičnjake i prilaze dvorištima.

Maja Smiljković iz ove mesne zajednice se zahvalila gradskom rukovodstvu na investicijama koje su realizovane po prvi put. Pored ulica u Sopotu se uveliko radi i na širenju toplifikacione mreže.

U Mesnoj zajednici Bulevar radi se na rehabilitaciji trotoara u ulici Bože Dimitrijevića u dužini od 323 metra širine od 3 do 4,5 metra a sama površina trotoara je preko 1000 kvadratnih metara vrednost investicije je 2.646.680 dinara.

Predstavnici Saveta Mesne zajednice Bulevar, koja zahvata i sam centar grada, zahvalili su se gradskom rukovodstvu na brojnim investicijama u ovoj gradskoj mesnoj zajednici.

Gradonačelnik Bane Spasović je rekao da je u ovom periodu investirano dosta sredstava u mesne zajednice koje su bile zapostavljene u prethodnim godinama. U Sopotu su urađene ulice gde nikada nije bilo asfalta i uvodi se toplifikacija. U Mesnoj zajednici Bulevar urađene su brojne frekventne ulice koje koriste svi građani Požarevca.

Gradonačelnik je najavio da će se u narednoj godini uraditi nadvožnjak u Bože Dimitrijevića i zaobilaznica kod Kostolca u saradnji sa republikom. Zaobilaznica kod Kostolca već godinama nije završena ali su preduzeti odgovarajući koraci ka reševanju tog problema. U krajnjem slučaju, grad će finansirati obilaznicu u saradnji sa republičkom direkcijom za puteve u odnosu 50:50 odsto a vrednost je oko 60 miliona dinara.

 

KOMENTARIŠI