Radovi na adaptaciji i sanaciji Osnovne škole „Jovan Cvijić“ u Kostolcu su u toku. Tim povodom, školu su obišli Mitar Karadžić, gradski menadžer, Vesna Pejić, članica Veća zadužena za resor prosvete, zatim Saša Grubetić, zamenik predsednika Gradske opštine Kostolac, kao i nadzor gradske uprave i nadzor Vladine kancelarije za javna ulaganja.

Gradu Požarevcu vladina kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima odobrila je finansiranje ove investicije sa 81 milion dinara. U školi se radi kompletna obnova toaleta, led rasveta, podovi, gelenderi, parket u sali, rampe za osobe sa invaliditetom sa obe strane škole, video nadzor, protivpožarna zaštita i nova fasada, rekao je prisutnima direktor škole Serdžo Krstanoski i dodao da se obnova škole u Kostolcu radi preko Programa obnove i unapređenja objekata javne namene u javnoj svojini u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite.

Prema ugovoru o regulisanju međusobnih obaveza, koji je su Grad i vladina kancelarija potpisali početkom juna, između ostalog je predviđeno da Grad bude nosilac investicije. Projektna vrednost sanacije i adaptacije škole iznosi 81.710.114,63 dinara, a plaćanja za izvedene radove trebalo bi da se vrši preko Vladine Kancelarije na račun izvođača.

Očekuje se da će svi radovi biti gotovi do kraja oktobra, a u međuvremenu, po rečima direktora Krstanoskog, nastava će se odvijati u zakonskim okvirima.

KOMENTARIŠI