Raste temperatura, preko 20°C sledećih sedam dana

Raste temperatura, preko 20°C sledećih sedam dana

Foto: Urban City // B.P.

Ciklon iz Đenovskog zaliva se približava Balkanu i donosi naoblačenje. Kiša od sredine dana, najpre na zapadu, jugozapadu i u Vojvodini. Sa oblacima stiže i topliji vazduh i podiže temperaturu za 2-3 stepena. Ujutru hladno, temperatura od 2 stepena, najviša dnevna do 25.

U Srbiji se ujutru očekuje hladno vreme. Tokom dana umereno i potpuno oblačno i toplo, uz slab do umeren južni i jugozapadni, na jugu Banata povremeno i jak jugoistočni vetar, posle podne i uveče mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će ponegde biti praćeni grmljavinom.

Na jugoistoku i istoku veći deo dana pretežno sunčano. Najniža temperatura od 2 do 11, a najviša od 22 do 25 stepeni.

Na zapadu zemlje na snazi će biti žuto meteo-upozorenje zbog grmljavine.

U ponedeljak pretežno oblačno i relativno toplo vreme, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a više padavina očekuje se u drugom delu dana kada će biti i uslova za veću količinu padavina.

Vetar slab i umeren, u Banatu povremeno i jak, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 8 do 16, a najviša od 21 do 25 stepeni.

Slično vreme i u utorak – pretežno oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 11 do 15, a najviša od 20 do 23 stepena.

Pogledajte prognozirane temperature za Požarevac:

KOMENTARIŠI