Regionalno takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama, učešće uzimaju učenici i iz Požarevca

Regionalno takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama, učešće uzimaju učenici i iz Požarevca

Takmičenje će okupiti oko 120 učenika iz 26 srednjih škola iz Aleksandrovca, Blaca, Brusa, Ćuprije, Despotovca, Jagodine, Knića, Kragujevca, Kruševca, Lapova, Paraćina, Požarevca, Rače, Raške, Smedereva, Smederevske Palanke, Svilajnca, Topole, Trstenika i Velike Plane, kojima će biti postavljen „izazov” odnosno zadatak koji predstavlja realan poslovni problem.

Uz pomoć biznis mentora, timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola osmišljavaće rešenje problema i kreirati biznis plan i prezentaciju koje će na kraju dana predstaviti članovima žirija i publici. Članovi tri prvoplasirana tima obezbediće sebi mesto u Nacionalnom finalu (u januaru 2020. godine u Beogradu) a pobednici na nacionalnom nivou će učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana (u aprilu 2020. godine u Zagrebu) zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

“Poslovni izazov” je pokrenut sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje. U toku školske godine na šest regionalnih Poslovnih izazova (u Čačku, Leskovcu, Zaječaru, Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu) učestvuje više od 600 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode programi Dostignuća mladih iz oblasti preduzetničkog obrazovanja i finansijske pismenosti.

Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji a finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), UniCredit banka i Univerzitet Metropolitan.

Regionalno takmičenje srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama – Poslovni izazove biće održano u sredu, 27. novembra, u hotelu “Kragujevac”.

KOMENTARIŠI