REM pokreće postupak zbog ozoniranja krvi uživo na televiziji

REM pokreće postupak zbog ozoniranja krvi uživo na televiziji

Foto: Pixabay // ilustracija

Savet REM-a doneo je odluku da se pokrene postupak protiv vlasnika televizije Pink, zbog scena ozoniranja krvi u programu uživo na toj televiziji.

Kako je rekao novoizabrani član REM-a Slobodan Cvejić, dalji ishod videće se nakon sazivanja redovne sednice, kojoj mora da prisustvuje i druga strana da se o tome izjasni, nakon čega će i Savet raspravljati i doneti konačnu odluku.

“Ovo nije moj stav, mislim da je i ovim postignuto mnogo. Pokretanje postupka će dobiti na značaju tek ako bude izrečena mera protiv TV Pink. A ovakve odluke umnogome uvek zavise od sastava Saveta, i stavova njegovih članova”, naveo je on.

Cvejić je sa koleginicom Juditom Popović podržao gradjansku inicijativu za izmene i dopune Zakona o elektronskim medijima, koje predvidjaju ograničavanje emitovanja rijaliti programa na televizijama sa nacionalnom frekvencijom na termin od 23 časa do 6 sati ujutru i tri sata tokom dana.

“Nisam za potpuno ukidanje te vrste programa, ne možete da ukinete rijaliti koji postoji svuda u svetu već 40 godina kao tip emisije. Istovremeno, REM nema ulogu cenzora, on bi samo trebalo da bude zaštitnik interesa javnosti”, kazao je Cvejić.

Prema njegovim rečima, REM može da izrekne opomenu, koja se nigde ne knjiži i “zapravo nema implikacije”, zatim upozorenje koje se beleži i dodao je da ukoliko se u kratkom roku učini isti prekršaj, on povlači sledeću sankciju, koja je zabrana emitovanja programa i konačno oduzimanje dozvole.

KOMENTARIŠI