PODELI

Čuveni Rene iz popularne serije izdahnuo je u domu za stare nakon što su mu otkazali bubrezi. Njegova porodica sada kaže da je njegov odlazak bio blagoslov jer se nikada ne bi oporavio.

– Već neko vreme nije bio dobro, a dokrajčilo ga je otkazivanje bubrega. Upozorili su nas da je smrtni ishod izvestan. Nisam previše tužan jer je njegova smrt blagoslov. Nije bilo šanse da se oporavi – rekao je za “Dejli Mejl” Rejmond Šatlvort, suprug Kejove rođake Šile, koji ga je posetio dve nedelje pre smrti.

– Pre dve godine dijagnostikovana mu je demencija i više nas nije prepoznavao. Govorio je besmislice. Nije mogao ni sebe da prepozna. Ali, o njemu je brinulo sjajno osoblje. Nije imao braće ni sestara, samo nekoliko rođaka. Nikada se nije ženio i bio je usamljen do kraja. To je jako tužno – kaže Rejmond, koji je Keja opisao kao brilijantnog glumca, genija komedije, koji je doneo radost mnogima.

– Velika šteta. I dan danas on uspeva da nasmeje ljude. Oduvek je cenio svoje fanove i kada god bi ga zaustavljali na ulici nikad nije odbio da potpiše autogram ili da se slika sa njima. Ipak, poslednjih godina retko ko ga je posećivao. Kao da su svi zaboravili na njega. Moja supruga i ja dolazili smo kad god smo mogli. Možda su ga kolege zaboravile, ali mi, njegova porodica, i njegovi brojni fanovi, uvek ćemo ga se sećati.

Glumac će biti sahranjen u svom rodnom gradu Hadersfildu u Zapadnom Jorkširu.

KOMENTARIŠI