Ove nedelje u bioskopu CZK požarevac na programu je nedelja italijanskog filma. Do kraja nedelje možete gledati:

 

  • 27.9. u 18h ČOVEK VETRA – L’uomo del vento (drama) Film koji govori o psihološkom oporavku dece koja su doživeli traume.
  • 27.9. u 20h JEDAN ŠKOLSKI IZLET – Una gita scolastica (komedija) Priča je smeštena u Bolonju, 1911 godine, a centarlni deo je trodnevna vožnja biciklom u kojoj učestvuju mladići i devojke koji uskoro napuštaju školu. Svako od njih ima skrivenu želju koja treba da se ispuni u ova tri dana.
  • 28.9. u 18h MEHANIČAR I FRIZERKA – Metalmeccanico e parrucchiera in un turbine di sesso e di politica (komedija) Rosela i Amitina otvaraju kozmetički salon. Rosela sa zaljubljuje u mehaničara koji radi u kompaniji ‘Ferrari’, koji je oženjen, a usput je i ‘teški’ komunista. Amitina se zaljubljuje u njegovog kolegu, levičara…
  • 28.9. u 20h SLUČAJNA PORODICA – Una famiglia per caso (komedija) Umberto ima psa Derika i svira klavir. Ispod njega u istoj zgradi žive otac i ćerka. Raznosač pica ukrao je tašnu u kojoj je bio dijamant velike vrednosti. Banda čiji je dijamant uporno traži tašnu koju je ukrao raznosač pica…
  • 29.9. u 18h KAO KAD NAPOLJU PADA KIŠA – Come quando fuori piove (komedija) Stalni gosti Kafea Ćentrale u malom mestu Ćitadela obožavaju da se kockaju. Buset, poštanski činovnik, do guše u dugovima, prati pokeraški ulog koji je podigao drugi igrač, a za nim to radi i Lidio, koji to plaća cuclom svog malog sina i jednom srećkom….U Italiji se dobitnici na lutriji nikada javno ne objavljuju, već samo mesto i naziv bara u kome je srećka kupljena…Novost da neko iz Kafe Ćentrale poseduje srećku vrednu 2,5 miliona dolara pravi veliku zbrku….
  • 29.9. u 20h OSMEH MOJE MAJKE – L’ora di religione (drama) Ernesto je uspešni umetnik i otac malog Leonarda. Jednog dana ga obaveštavaju da je Vatikan planirao da kanonizira njegovu majku i proglasi je za sveticu. On je zatečen ovom vešću i shvata koliko malo zna o svojoj porodici….
  • 30.9. u 18h HAMAM, TURSKO KUPATILO – Il bagno turco (drama) Frančesko je odlučan i samostalan mladi arhitekta koji radi sa svojom ženom Martom i drugom Paolom, koji je i Martin ljubavnik. Frančesko dobija iz Turske obaveštenje da je nasledio imanje od svoje tetke….Frančesko odlazi u Tursku i shvata da je nasledio hamam. Odlučuje da ga preuzme i nastavi da vodi….
  • 30.9. u 20h DRUGA BRAČNA NOĆ – La seconda notte di nozze Đordano Riči uklanja zaostale mine nakon II svetskog rata. Jedina koja za njega brine je njegova stara tetka. Iznenadnu promenu izaziva pismo iz Bolonje, koje mu šalje udovica njegovog brata, a u koju je on bio tajno zaljubljen.

 

KOMENTARIŠI