Rezultati MUP-a u 2017. godini – Napravili rekordne rezultate u više oblasti

Rezultati MUP-a u 2017. godini – Napravili rekordne rezultate u više oblasti

Nastavljen je trend smanjenja stope kriminaliteta, te je u godini za nama izvršeno 91.283 krivična dela, što je najmanji broj u poslednjih deset godina

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije u protekloj godini napravili su rekordne rezultate u više oblasti. Tokom 2017. policija je zaplenila 4,1 tonu narkotika, što je najbolji rezultat u poslednjih deset godina, a zbog prodaje i držanja droge procesuirano 1.668 osoba.

Zahvaljujući požrtvovanom i efikasnom radu policije nastavljen je trend smanjenja stope kriminaliteta, te je u godini za nama izvršeno 91.283 krivična dela, što je najmanji broj u poslednjih deset godina. Gledajući ovaj period počinjeno je i najmanje krivičnih dela ubistava, dok je broj saobraćajnih nezgoda smanjen za 17 odsto u odnosu na prosek u poslednjih deset godina.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u 2017. godini ugasili i sprečili širenje 31.328 požara, izdali više od 2,4 miliona pasoša, ličnih karata, vozačkih i saobraćajnih dozvola, a na graničnim prelazima izvršena je kontrola skoro 69 miliona putnika.

Takođe, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su učenicima četvrtog i šestog razreda osnovnih škola održali 20.815 predavanja u okviru predmeta Osnovi bezbednosti dece.

„Tim posvećenih profesionalaca Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnoj godini danonoćno je radio za Srbiju i rezultati govore o tome. Naš zadatak i u 2018. godini biće da Srbija i njeni građani budu bezbedni“, poručio je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović.

KOMENTARIŠI