RHMZ izdao novo upozorenje: Velika količina padavina, grad i jak i olujni...

RHMZ izdao novo upozorenje: Velika količina padavina, grad i jak i olujni vetar

Foto: Urban City / B.P.

Danas veoma nestabilno sa plјuskovima, grmlјavinom, lokalno velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivnijih plјuskova.

Tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred, upozorio je RHMZ.

Do kraja dana (13.06.) promenlјivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom i plјuskovima sa grmlјavinom koji posle podne, uveče i noću lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih plјuskova.

Sutra (14.06.) se padavine očekuju još ujutro i pre podne, uglavnom na jugozapadu, jugu i istoku Srbije, a u ostalim krajevima će se razvedriti. Za vikend (15 – 16.06.) pretežno sunčano sa maksimalnim temperaturama u subotu od 27 do 30 °S, a u nedelјu od 29 do 32 °S. U noći između subote i nedelјe samo je na severu Vojvodine moguć plјusak i grmlјavina.

Prolazni plјuskovi i grmlјavine ponovo se očekuju u ponedelјak (17.06.) u krajevima južno od Save i Dunava, dok će od utorka (18.06.) u celoj Srbiji biti pretežno sunčano i vrlo toplo sa dnevnim maksimumima od 31 do 35 °C, a oko 20.06. i malo iznad 35 °C. U urbanim sredinama tropske noći.

KOMENTARIŠI