RHMZ upozorava: U utorak nagla promena vremena, upaljen meteoalarm

RHMZ upozorava: U utorak nagla promena vremena, upaljen meteoalarm

Foto: Urban City / Arhiva

U Srbiji se u utorak očekuje nagla promena vremena i jako zahlađenje praćeno olujnim severozapadnim vetrom i kišom, upozorio je RHMZ.

RHMZ navodi da će u ;brdsko-planinskim predelima početi da pada sneg, koji se u toku noći ka sredi mestimično očekuje i u nižim predelima.

Najniža temperatura biće od četiri do 11, a najviša od 10 do 20 stepeni. Posle podne i uveče temperatura će biti u naglom i osetnom padu.

U Požarevcu će pre podne biti oblačno, suvo i toplo sa umerenim južnim vetrom, dok će posle podne biti nagla promena vremena i jako zahladjenje s kišom i jakim, a kratkotrajno i olujnim severozapadnim vetrom. U toku noći izmedju utorka i srede očekuju se kiša i sneg.

Najniža temperatura biće oko 10, a najviša oko 17 stepeni.

U sredu će duvati jak i olujni vetar. U Vojvodini će prestati padavine, a u ostalim delovima Srbije očekuje se kiša i sneg koji će stvoriti snežni pokrivač visine od 5 do 20 centimetara. Do kraja nedelje očekuje se mraz i slabe padavine, a početkom naredne nedelje postepen porast temperature.

Zbog jakog vetra u utorak je na teritoriji cele Srbije na snazi žuti meteoalarm koji označava potencijalno opasne vremenske prilike.

Biometeorološka prognoza za utorak, 4. februar 2020. godine:

Osobe sa cerebrovaskularnim i psihičkim tegobama, kao i astmatičari mogu osetiti izražene tegobe usled očekivanih biometeoroloških prilika. Reumatski bolovi, promenlјivo raspoloženje i pospanost su mogući kod meteoropata. Savetuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima.

KOMENTARIŠI