Robijaš iz Zabele SILOVAO pa ZAPROSIO majku cimera s kojim je delio...

Robijaš iz Zabele SILOVAO pa ZAPROSIO majku cimera s kojim je delio ćeliju uz pretnje SMRĆU

Pokrenuta istraga protiv bivšeg robijaša Miroslava P. obljubio S. Đ. (58)

Foto: Urban City // Ilustracija

Protiv Miroslava P. (49) beogradsko Više javno tužilaštvo pokrenulo je istragu zbog sumnje da je uz pretnje smrću silovao S. Đ. (58), a zatim nesrećnu ženu – zaprosio!

Njemu je određen pritvor do 30 dana, a prema informacijama koje smo dobili, u narednim danima zakazano je saslušanje oštećene i svedoka, a verovatno će se naložiti i neuropsihijatrijsko veštačenje osumnjičenog, nakon čega će Tužilaštvo doneti odluku o eventualnom podizanju optužnice.

Miroslav, inače višestruki povratnik, samo mesec dana pre kritičnog događaja je izašao iz požarevačkog zatvora “Zabela”, gde je robijao zbog seksualnog zlostavljanja. Kod nesrećene žene poslao ga je njen sin, sa kojim se zbližio u zatvoru, pošto ga je ovaj zamolio da ide kod njegove majke kako bi od nje uzeo novac i doneo mu u zatvor. Sin je majci, kako se tvrdi, čak i najavio da će doći njegov cimer i da mu da pare, govoreći joj da je on “osoba od poverenja”.

Kad je Miroslav, kako se tvrdi došao kod S.Đ, zamolio ju je da kod nje prespava, dok ne bude našao smeštaj, na šta je ona pristala. Sutradan je otišao, ali se nešto kasnije vratio pod istim izgovorom. Žena je, ne sluteći ništa, rekla da nije problem da tu bude još jednu noć. Pošto su ujutru popili kafu, prema navodima iz istrage, osumnjičeni je S.Đ. prišao s leđa, stavio joj ruku preko usta i preteći da će je ubiti odvukao u sobu, gde ju je nekoliko puta silovao.

Nesrećna žena nije uspela da se odbrani, da bi zatim usledio još jedan šok, kad joj je Miroslav rekao da je “ona žena njegovog života” i pitao je da se uda za njega. Nakon toga je otišao, govoreći joj da će ponovo doći, što je S.Đ. iskoristila da ga prijavi policiji.

KOMENTARIŠI