“ROBNA KUĆA” u Požarevcu kao nekada! Još radnih mesta!

“ROBNA KUĆA” u Požarevcu kao nekada! Još radnih mesta!

Pre tačno 50 godina otvoreni su prvi objekti Robne kuće Beograd. Ukupno 31 objekat u samom centru svih najvećih gradova u Srbiji. Slogan je "U srcu grada".

Pre 9 godina, 29. oktobra 2007. Radomir Živanović, vlasnik Verano motors kupio je ovu kompaniju za 360 miliona evra. Na javnoj aukciji u hotelu “Hyatt” nadmetalo se 10 domaćih i stranih kupaca, a početna cena iznosila je 140 mil EUR. Da bi učestvovali u nadmetanju, kupci su morali da dostave bankarsku garanciju od 44 mil EUR i otkupe prodajnu dokumentaciju čija je cena iznosila 7.000 EUR.

Do pre godinu dana “Robna kuća” u Požarevcu bila je prazna i zapuštena. Danas je ta slika nešto drugačija. Gornji nivo izdat je “kinezima”, a prizemlje radnji sportske opreme.

20161031_153911U četvrtak, 3. novembra otvara se objekat u suterenu Robne kuće najvećeg maloprodajnog lanca u Srbiji, tako da će bar kakva-takva nova radna mesta čekati neke od Požarevljana.

4 KOMENTARA

  1. Da li će radnici biti prijavljeni? Da li će neko kontrolisati i to pošto čujem da po gradu se ne prima plata i po 3 meseca radi se besplatno bez prijave i poslodavcima se vraća novac koji radnici podignu sa računa?

  2. Teško da je kao nekada!
    IDEA je hrvatska i drže čitav lanac trgovine. Srbija pretvorena u hrvatsku koloniju!
    Tako se Srbija prodaje…nemamo apsolutno više ništa domaće -> kao nekada! Proizvodnja = 0, trgovina = 0…
    Loše nam se piše sa ovakvim biznisom.

KOMENTARIŠI