Roditelji dece sa smetnjama u razvoju oslobođeni plaćanja vrtića

Roditelji dece sa smetnjama u razvoju oslobođeni plaćanja vrtića

Roditelji ubuduće neće obnavljati ugovore po dosadašnjoj praksi, već će od vaspitačica dobiti nove anekse ugovora, potpisati ih i time završiti sve obaveze.

foto: arhiva

“Nakon potpisivanja novog ankeksa ugovora, koje će roditelji ovih dana dobiti od vaspitačica, neće se više vršiti obnova ugovora”, ističe Bajić i dodaje da će se time, između ostalog, izbeći velike gužve koje su bile veliki problem, te opterećivale kako roditelje, tako i zaposlene u ovoj ustanovi.

Cena usluga nepromenjena

Da podsetimo, cena vrtića ostala je nepromenjena i iznosi 3800 dinara, roditelji predškolaca na celodnevnom boravku plaćaju 3200 dinara. Ekonomska cena vrtića je 19.000 dinara, od toga grad Požarevac pokriva 80%, dok roditelji plaćaju ostatak.
Roditelji dece sa smetnjama u razvoju oslobođeni plaćanja vrtića.

Pravo na naknadu troškova u iznosu od 100% od cene koštanja boravka u vrtiću imaće deca sa smetnjama u razvoju, dok se pravo na naknadu troškova u iznosu od 50 % ostvaruje za decu blizance i počela je 1. januara ove godine.

Direktorka predškolske ustanove “Ljubica Vrebalov”, Marija Bajić, izjavila je da će Grad Požarevac troškove vrtića za decu sa smetnjama u razvoju subvencionisati 100 %, a za decu blizance sa 50%.marija bajic

“Ova prava roditelji mogu ostvariti podnošenjem fotokopije izvoda iz matične knjige rođenih i ugovora sa predškolskom ustanovom. Za priznavanje prava na refundaciju cene boravka dece sa smetnjama u razvoju, uz zahtev za ostvarivanje prava, prilaže se i akt interesorne komisije o proceni potreba za pružanje dodatne obrazovno zdravstvene ili socijalne podrške detetu”, ističe Marija Bajić i dodaje da se u vrtićima nalazi 29 dece sa smetnjama u razvoju.

KOMENTARIŠI