Roditeljima novorođenih beba uručena pomoć

Roditeljima novorođenih beba uručena pomoć

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, primio je u četvrtak roditelje novorođenih beba u prethodna dva i po meseca koji su ostvarili pravo na novčane naknade i druge pogodnosti.

“Želim da pozdravim roditelje i decu u svoje ime i čitavog tima koji je ovde prisutan. Čestitam vam na nečem najlepšem što ste vi, ali i ova opština dobili, a to su bebe. Moram da iznesem zanimljiv podatak da je 2017. godine rođeno 105, a 2018. godine 111 beba. Očekujemo da se u ovoj godini rodi preko 120 dece ako se tako nastavi. Mi smo to ovim merama i želeli i zacrtali.“, rekao je predsednik opštine i podsetio na naknade koje obezbeđuje opština za pomoć porodici, vantelesnu oplodnju, besplatne usluge predškolske ustanove, poklon prvom rođenom detetu u novoj godini, paket za đake prvake, nabavku udžbenika za treće i svako naredno dete, nagradu učenicima za ostvarene rezultate tokom redovnog školovanja i nagradu za najbolje studente i druge.

Foto: Opština Veliko Gradište

“Sredstva su danas prebačena i tokom nedelje ćete ih imati na vašem računu. Cilj nam je i želja da se u narednom periodu ovaj broj poveća bar za pet beba, želim da budu zdravi i oni i vi, a za sve što vam je još potrebno možete se obratiti meni i mojim saradnicima“, dodao je Milić.

Naknade i pomoć prisutnim roditeljima su, pored predsednika opštine, uručili direktorka Centra za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac, Neda Brajković, direktorka JKP “Dunav“, Ljubica Mitić, i zamenik predsednika, Slađan Marković.

Foto: Opština Veliko Gradište

Jednokratne novčane naknade za opremanje novorođenčeta dodeljuju se za prvo dete u izsnosu od 15.000 dinara, za drugo 20.000 dinara, a za treće i naredno 25.000 dinara, dok nezaposlene majke dobijaju dodatnu naknadu u iznosu od 50.000 dinara. Roditeljima je obezbeđeno i auto-sedište za bebe, a od JKP “Dunav“ su dobili karte za besplatan parking za godinu dana.

Foto: Opština Veliko Gradište

Pravo na naknadu za navedeni period ostvarile su 23 porodice, od čega i 11 nezaposlenih majki. Opština i ove porodice bogatije su za 23 bebe, devet dečaka i četrnaest devojčica od kojih su dvoje blizanci, a šestoro roditelja je dobilo prvo dete, dvanaest drugo, troje treće, jedna porodica četvrto i jedna sedmo dete.

Pravo na pomoć ostvaruje se preko Opštinske uprave opštine Veliko Gradište i Centra za socijalni rad opština Veliko Gradište i Golubac.

KOMENTARIŠI