„Rok opera“ na „Bir festu”

„Rok opera“ na „Bir festu”

Spektakl „Rok opera“ biće održan 17. avgusta na Beogradskom „Bir festu“. Na repertoaru će biti hitovi kultnih bendova, poput „Led cepelina“, „Dip parpla“, „Kvina“...

Foto: Urban City / B.P.

Nakon izvođenja u Centru „Sava“ ispraćenog ovacijama publike, na glavnoj bini na Ušću naći se 120 izvođača novosadskog Big Benda, hora i orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta, koji će sa eminentnim solistima, predvođenim dirigentom i autorom muzičkih aranžmana Fedorom Vrtačnikom, izvoditi antologijske muzičke hitove svetskih rok zvezda.

Na repertoaru će biti hitovi bendova „Led cepelin“, „Dip parpl“, „Kvin“, „Bitls“, „Pink flojd“, „ Dors“, Tine Tarner i mnogih drugih.

S obzirom da je u pitanju spoj pozorišta i rokenrola, jedna od učesnica ovog spektakla je i glumica Jelena Gavrilović.

„’Bir fest’ meni posebno znači, jer sam imala čast da 2014. godine budem prvo promo lice festivala i to je za mene bilo divno iskustvo. Zaista je velika privilegija predstavljati i stvarati jedan od najvećih festivala u ovom delu sveta, a sada imam priliku i da nastupim na glavnoj bini i ponovo budem deo ovog jedinstvenog događaja“, izjavila je Gavrilovićeva.

Organizatori festivala, koji će trajati od 14. do 18. avgusta, obećavaju još puno velikih muzičkih zvezda iz zemlje, regiona i sveta.

„Ponosni smo što smo već sedamnaest godina deo turističke ponude Beograda i jedan od festivala po kome su naš grad i Srbija prepoznatljivi u svetu. Posebno nam je drago što će festival, koji je pred nama početi posebnim spektaklom, pred oko 100.000 posetilaca, koji će uživati u audio-vizuelnim i scenskim efektima, zahvaljujući produkciji koja je na svetskom nivou”, rekao je Aleksandar Srdić iz „Beogradske kulturne mreže“.

I ove godine muzički program će se odvijati na više bina, a velika pažnja biće posvećena i osmišljavanju dodatnih sadržaja i zabave za posetioce svih generacija.

KOMENTARIŠI