Foto: Urban City / B.P.

Nakon izvođenja u Centru „Sava“ ispraćenog ovacijama publike, na glavnoj bini na Ušću naći se 120 izvođača novosadskog Big Benda, hora i orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta, koji će sa eminentnim solistima, predvođenim dirigentom i autorom muzičkih aranžmana Fedorom Vrtačnikom, izvoditi antologijske muzičke hitove svetskih rok zvezda.

Na repertoaru će biti hitovi bendova „Led cepelin“, „Dip parpl“, „Kvin“, „Bitls“, „Pink flojd“, „ Dors“, Tine Tarner i mnogih drugih.

S obzirom da je u pitanju spoj pozorišta i rokenrola, jedna od učesnica ovog spektakla je i glumica Jelena Gavrilović.

„’Bir fest’ meni posebno znači, jer sam imala čast da 2014. godine budem prvo promo lice festivala i to je za mene bilo divno iskustvo. Zaista je velika privilegija predstavljati i stvarati jedan od najvećih festivala u ovom delu sveta, a sada imam priliku i da nastupim na glavnoj bini i ponovo budem deo ovog jedinstvenog događaja“, izjavila je Gavrilovićeva.

Organizatori festivala, koji će trajati od 14. do 18. avgusta, obećavaju još puno velikih muzičkih zvezda iz zemlje, regiona i sveta.

„Ponosni smo što smo već sedamnaest godina deo turističke ponude Beograda i jedan od festivala po kome su naš grad i Srbija prepoznatljivi u svetu. Posebno nam je drago što će festival, koji je pred nama početi posebnim spektaklom, pred oko 100.000 posetilaca, koji će uživati u audio-vizuelnim i scenskim efektima, zahvaljujući produkciji koja je na svetskom nivou”, rekao je Aleksandar Srdić iz „Beogradske kulturne mreže“.

I ove godine muzički program će se odvijati na više bina, a velika pažnja biće posvećena i osmišljavanju dodatnih sadržaja i zabave za posetioce svih generacija.

KOMENTARIŠI