“Rolingstonsi” objavili singl posvećen krizi koju je izazvao koronavirus

“Rolingstonsi” objavili singl posvećen krizi koju je izazvao koronavirus

Foto: Urban City/B.P., 14. jul 2007.

“Rolingstonsi” su, posle pauze od osam godina, objavili novi singl – “Living In A Ghost Town”, posvećen krizi izazvanoj koronavirusom, a “Grad duhova” jedna je od retkih bluz numera koju su dosad snimili.

Pesma je snimljena pre godinu dana, ali je završena posle izbijanja pandemije, javio je BBC.

“Mislili smo da će odjeknuti u vremenu u kojem živimo”, izjavio je pevač Mik Džeger.

Navodi da je pesma nastala za desetak minuta.

“Napisana je o mestu koje je bilo puno života, a sada je lišeno života. Kada sam se vratio originalnim stihovima, bili su puni kuge i sličnih stvari”, rekao je Džeger, uz konstataciju da je morao da unese izmene, jer su neki stihovi bili suviše čudni i mračni.

“Living In A Ghost Town” je prva originalna pesma “Rolingstonsa” od 2012. godine, kada su na kompilaciji “Grrr!” objavljene “Doom And Gloom” i “One More Shot”. Pre toga je poslednji album sa originalnim materijalom bio “A Bigger Bang” iz 2005. godine.

Džeger se nada da će napisati više pesama u izolaciji i dodao da je krajnje neizvesno kada će bend nastaviti svetsku turneju, prekinutu zbog pandemije.

Foto: Urban City, 14. jul 2007.

Govoreći o pandemiji, Džeger je ocenio da je mnogo ljudi izgubilo posao bez sopstvene krivice i da su “okolnosti potpuno van kontrole”.

“Ne radi se o tome da sam loše obavio posao ili nešto pogrešio, pa dobio otkaz. Pored toga, što imaš manje novca, imaš više briga, tako je mnogim ljudima izuzetno teško. Ovo je užasno vreme za sve, ali nekim ljudima je gore nego drugima”, rekao je Džeger.

KOMENTARIŠI