Rošin Marfi na „Bir festu“

Rošin Marfi na „Bir festu“

Nakon više od 20 godina karijere, osam studijskih albuma, mnoštva singlova i spotova, Marfijeva je postala globalna ikona svih koji vole dobru plesnu muziku i jednostavne, emotivne pesme

Foto: Urban City

Britanska elektro-pop zvezda Rošin Marfi nastupiće na beogradskom Ušću, prvog dana „Bir festa“ 15. avgusta od ponoći na bini “Inovation”.

Marfijeva važi za „onu čudnu“ umetnicu, nepredvidivu i nikad fokusiranu samo na jedan žanr i jedan zvuk. Prema njenim rečima muzika joj dozvoljava da „ide gde god želi“.

„Sve više shvatam da je potpuno besmisleno sputavati prirodni tok stvari“, sa takvim stavom Rošin Marfi je i počela svoju uzbudljivu karijeru devedesetih kao deo uspešnog dua „Moloko“.

Foto: Urban City

Njen glas je dominirao radijskim plejlistama u tom periodu zahvaljujući hitovima Sing It Back, The Time Is Now, Forever More, a nakon privatnog i umetničkog raskida sa Markom Brajdonom, počinje solo karijeru albumom Ruby Blue i na top-liste se vraća sa sledećim Overpowered iz 2007. godine.

Pored naslovnog singla sa ovog izdanja izdvojila su se još dva hita – Let Me Know i You Know Me Better.

Nakon pauze zbog rođenja dvoje dece, Rošin od 2014. godine ponovo osvaja bine i plesne podijume širom sveta.

Albumi Hairless Toys iz 2015. i Take Her Up to Monto iz 2016. godine predstavili su Rošin Marfi novog doba, a njeni koncerti su zbog specifičnog, avangardnog senzibiliteta i estetike postali nastupi o kojima se dugo priča.

Nakon više od 20 godina karijere, osam studijskih albuma, mnoštva singlova i spotova, Marfijeva je postala globalna ikona svih koji vole dobru plesnu muziku i jednostavne, emotivne pesme.

KOMENTARIŠI