Uz veliki broj prijatelja, članova porodice, javnih ličnosti i poštovalaca lika i dela “Neovlašćenog servisera”, danas je u Beogradu sahranjen Mirko Rašić. Ispraćen je uz zvuk trube i omiljene pesme…

Na ispraćaj su prvi došli njegovi drugari, Ljubiša Preletačević Beli, koji mu je bio kao kum, jutjuber Miloš Milaković, reper Rimski, radijski voditelj Predrag Popović Pop i drugi.

Veliki broj bajkera došao je da se oprosti od Neovlašćenog servisera, a na večni počinak pratili su ga uz zvuk motora. Među njima bila je i njegova verenica.

Bajkeri su turirali motore od kako je krenula povorka iz kapele do grobnog mesta gde je sahranjen.

– U ovom periodu je upoznao svoju suprugu Isidoru, iz njihove ljubavi rodila se prelepa ćerkica Petra, izmamite joj osmeh nekad i videćete presrećnog Mirka – rekao je u svom govoru kraj grobnog mesta prijatelj jutjubera Mirka Rašića kog su danas najbliži ispratili na večni počinak.

Poznati srpski jutjuber i najpopularniji automehaničar iz Beograda Mirko Rašić (33), 23. maja pronađen mrtav u Surčinu.

Ostaće upamćen po tome što je u vremenima kada je postalo gotovo sramota baviti se zanatom, a zanatlije potcenjivane i smatrane neznalicama, sa ponosom isticao da je „navučen na mehaniku“.
Svojim primerom iz dana u dan borio se protiv stereotipa o autoserviserima, a deleći lekcije o mehanici, učio nas je i dobroti, poštenju, časti i ljudskosti. Vratio je veru u zanat i ohrabrio mnogo devojčica i dečaka da slede svoje snove i rade ono što vole.

Poslednji objavljeni video snimak:

KOMENTARIŠI