Skup “Srbija nade” uz pljuskove i grmljavinu održan u Beogradu

Skup “Srbija nade” uz pljuskove i grmljavinu održan u Beogradu

Skup Srpske napredne stranke pod nazivom “Srbija nade” održan je na Trgu Nikole Pašića, ispred Doma Narodne skupštine.

Predsednik Aleksandar Vučić miting je počeo minutom ćutanja za žrtve dva masovna ubistva koja su se početkom maja desila u Beogradu. Pre njega okupljenim građanima obratili su se MIlorad Dodik, Ivica Dačić, Lazar Ristovski, Janko Tiposarević, Milan Knežević.

Pristalice SNS su od ranih jutarnjih sati stizale u Beograd autobusima.

Početak mitinga obeležila je jaka kiša u centru Beograda, a deo okupljenih je počeo da se razilazi i pre nego što je predsednik Aleksandar Vučić izašao na binu.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je na skupu “Srbija nade”, da su nam jedinstvo, zajedništvo i ujedinjenost potrebniji nego ikada. Ovo je poslednje veče koje vam se obraćam kao predsednik SNS-a, sutra će neko drugi preuzeti stranku, čiji ću član ostati, poručio je Vučić.

Na početku obraćanja, zamolio je okupljene da spuste sve zastave i transparente, i da minutom ćutanja odaju poštu svim stradalima u u dva masakra.

“Danas moramo da razgovaramo u tišini, moramo da pokušamo da čujemo i pitanja i odgovore, svaku muku koju osećamo, svaku nedoumicu, strah i sumnju, dužni smo to deci koju smo izgubili, dužni smo to i svakom detetu u ovoj zemlji kojem treba da pomognemo da poraste, i od nas od nas ovde dobrim delom zavisi i gde i kako će rasti“, istakao je Vučić.

“Održaćemo sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost”

Povodom situacije na Kosovu i Metohiji, najavio je sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, a “plašim se da je mnogo toga lošeg, jer znam sa kim imamo posla“.

“I danas, kao da su namerno čekali taj dan da značajan broj muškaraca sa severa sa Kosova i Metohije dođe u Beograd, da bi napali na opštinske zgrade u Zubinom Potoku, Zvečanu i Leposaviću i na sve to ćutali su predstavnici Kvinte. Sada to osuđuju, ali tek pošto je Albancima dopušteno da svoj posao završe“, rekao je Vučić.

Zbog toga, a i zbog svega što nam se dogodilo, jedinstvo, zajedništvo i ujedinjenost su potrebniji nego ikada, istakao je Vučić.

“Ovo je poslednje veče da se obraćam kao predsednik SNS-a”

Vučić je naveo da je 11 godina na čelu Srpske napredne stranke.

“Pobeđivali smo na svim izborima, pobeđivali smo ih i zato što nikada nisu imali politku, zato što su uvek samo razmišljali kako na silu i uz pomoć nekog drugog sa strane da se dočepaju vlasti. Ovo je poslednje veče koje vam se obraćam kao predsednik SNS-a, sutra će neko drugi preuzeti moju, vašu, našu Srpsku naprednu stranku, čiji ću član ostati, čiji ću verni i odani član biti”, naglasio je Vučić.

Ukazao je da će sutra biti predsednik svih građana Srbije, a ne predsednik političke partije.

“Divni ljudi od sutra će preuzeti rukovođenje našom partijom, to je jedna od stvari. Ali već za Vidovdan, upravo zbog krize u kojoj se nalaizimo, a zamoliću SNS da bude stožer svega toga, krećemo u formiranje Pokreta za narod i državu da bismo imali bazu, oslonac i osnovu da sačuvamo našu zemlju u naredne dve, tri krizne godine koje su odlučujuće za budućnost Srbije. Ja znam da to bez SNS ne može”, poručio je Vučić.

“Prelaznih vlada neće biti”

Govoreći o zahtevima iznesenim na protestima u Srbiji, Vučić je pozvao na dijalog i razgovor, ali poručio da prelaznih vlada neće biti.

“Dok sam živ to vam neću potpisati. Vlast će se birati na izborima i narodnom voljom”, naglasio je Vučić.

KOMENTARIŠI