Urna sa posmrtnim ostacima Mirjane Marković položena je danas u zajedničku grobnicu pored supruga Slobodana Miloševića, nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije, u dvorištu njihove kuće u Požarevcu.

Sahrana je obavljena u 15 sati, ali njoj nije prisustvovao niko od članova uže porodice, od sina Marka i ćerke Marije, do unuka Marka Miloševića i njegove majke Milice Gajić.Pre polaganja urne, pročitano je pismo ćerke Marije, koja je između ostalog navela da joj je mnogo žao što je odlučila da bude pokopana u Požarevcu, “ti i tata sami, gde ja i Marko nikada nećemo doći”.

Urna je položena ispod lipe u dvorištu gde počiva Slobodan Milošević.

Foto: Urban City

U međuvremenu, ispred kuće su pristigli lider SRS Vojislav Šešelj, koji i organizuje sahranu, poslanik SRS Milovan Bojić, kao i pevačica nardone muzike i nekadašnja članica JUL-a Zorica Brunclik sa suprugom Miroljubom Aranđelovićem Kemišem. Kako javljaju reporteri “Blica”, prisutan je i nekadašnji telohranitelj Slobodana Miloševića Goran Pajić, poslanik Dragomir Karić…

Foto: Urban City

Takođe, tu su i ministarska bez portfelja u vladi Srbije Slavica Đukić Dejanović, kao i poslanik SPS i bivši ministar obrazovanja Žarko Obradović, zatim advokat Zdenko Tomanović…

Foto: Urban City

Urna sa posmrtnim ostacima Mirjane Mire Marković, supruge nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, stigla je juče iz Rusije u Srbiju.

Foto: Urban City

Mirjana Marković preminula je 14. aprila u 77. godini u Moskvi usled komplikacija izazvanih upalom pluća, koju je dobila nakon dve operacije.

Foto: Urban City
Foto: Urban City
Foto: Urban City

KOMENTARIŠI