Zaštitna ograda ispred kuće Miloševića u Požarevcu, opelo služe tri sveštenika uz...

Zaštitna ograda ispred kuće Miloševića u Požarevcu, opelo služe tri sveštenika uz govor unuka Marka

Foto: Urban City

Supruga nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije biće sahranjena danas u 15 časova u Požarevcu.

Urnu sa njenim posmrtnim ostacima u petak je doneo iz Moskve Slobodan Bulatović, bivši muž njene ćerke Marije Milošević. Po želji sina Marka i ćerke Marije, urna je prenoćila u porodičnoj kući Miloševića, a u 15 časova biće položena u zajedničku grobnicu u kojoj od marta 2006. počiva Slobodan Milošević. Od Mire Marković na sahrani će se govorom oprostiti unuk Marko Milošević.

Foto: Urban City, 20. april oko 12.30h

Pre polaganja urne opelo će služiti tri sveštenika Braničevske eparhije SPC, uz blagoslov episkopa Ignjatija, dekana Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta u Beogradu. Među njima je trebalo da bude i mesni paroh zadužen za Nemanjinu ulicu, sveštenik Dušan Marković, ali nezvanično saznajemo da će on biti odsutan i da će ga zameniti neko od sveštenika.

Sahrani će, osim bliskih prijatelja i rodbine, prisustvovati njeni partijski drugovi, kolege, građani Požarevca, a najavljeno je da će iz Beograda organizovano stići nekoliko autobusa, u organizaciji Udruženja “Sloboda”.

Foto: Urban City, 20. april oko 12.30h

Ispred kuće Miloševića, u Nemanjinoj 41 u Požarevcu, u petak posle podne postavljena je zaštitna ograda sa oznakom Grada Požarevca, kako komšije ne bi parkirale svoja vozila uoči sahrane Mirjane Marković, supruge nekadašnjeg predsednika SR Jugoslavije i Srbije, Slobodana Miloševića. U blizini kuće stajala su samo dva automobila, jedan požarevačkih, a drugi budvanskih tablica. Komšije koje smo sreli u blizini kuće rekle su nam da se nadaju da će tada moći da uđu i odaju počast pokojnoj komšinici.

U jednom trenutku iz dvorišta Mirjane Marković izašlo je troje ljudi, dva muškarca i žena, ali nisu bili raspoloženi za razgovor.

KOMENTARIŠI