U prisustvu porodice, rođaka, prijatelja i meštana, na seoskom groblju u Porodinu kod Požarevca u četvrtak je sahranjena penzionerka Kristina Ilić (81), koju su nepoznate osobe usmrtile ubodima nožem u noći između subote i nedelje. Zvaničnih podataka o rezultatima potrage za ubicama još nema, jedino se zna da je u toku veštačenje brojnih tragova koje su ostavili za sobom.

Sin, snaje i unuci ubijene Kristine, koja je penziju stekla radeći u Nemačkoj, ne žele da komentarišu ovaj zločin, jer im je tako savetovano iz policije. Meštani Porodina kažu da su svi u strahu, jer ubice nisu pronađene i mogle bi još nekog da napadnu.

– Svi mi sumnjamo da su oni iz našeg sela. Kobnog dana je njena snaja Slavica otišla u banju i neko je znao da je starica sama – rekli su nam meštani.

Navodno, u Porodinu je u noći ubistva bila još jedna provala, ali je vlasnica kuće prošla nepovređena, pošto je spavala i nije čula lopove. Kristinina porodica i meštani nadaju se da će ubice uskoro biti otkrivene, jer su za sobom ostavile DNK tragove, pošto su u kupatilu nađene šoljice sa kafom, a na unutrašnjem stepeništu omoti od čokolada koje su jeli. Dok oni ne budu uhapšeni, meštani kažu da noću zaključavaju kapiju i ulazna vrata, a oni koji žive sami, spavaju u komšiluku.

Ubice su sa sobom odnele snimke nadzornog sistema sa čak pet kamera, koje su bile postavljene u Kristininoj kući.

– Policija nije našla snimke u kući, pa su ih uzeli od mene. Moja kuća je prekoputa, pa kamera gleda u Kristininu kapiju – rekao nam je komšija Ljubomir Golubović.

Kako smo čuli od nekih meštana, na snimku Ljubomirove kamere vidi se kako jedna osoba ulazi kroz kapiju, ali je ovo nepotvrđena informacija.

UBOD U VRAT

Napadači su Kristinu usmrtili ubadajući je nožem u vrat, a njeno telo našli su sin Momčilo i unuk Dušan na podu kupatila, u lokvi krvi i sa selotejp trakom na ustima. Navodno, iz kuće je, nakon premetačine, nestalo 2.000 evra, niska dukata i zlatan nakit.

KOMENTARIŠI