Blizanci Danijel i Dalibor iz Smoljinca poznaju Beč kao svoj džep

Blizanci Danijel i Dalibor iz Smoljinca poznaju Beč kao svoj džep

Blizanci Danijel i Dalibor Stojadinović ponosno gaze 33. godinu. Poreklom su iz Smoljinca kod Požarevca

Danijel se potrudio da nam pokaže par zanimljivih lokacija. Beč poznaje kao svoj džep.

– Tu sam već 12 godina, a grad sam perfektno upoznao jer sam radio kao taksista i vozač rentakara.

Smoljinac je mesto sa 700 kuća, ali…

– Mislim da trenutno više ljudi iz Smoljinca živi u Beču – kaže Danijel. – Krenuli su trbuhom za kruhom. Moja baba je došla pre 40 godina, imala je i austrijsko državljanstvo, ali je preminula.

Deda je sada češće u selu. Dođe u Austriju samo na lekarske preglede. U Beču mi je stric, roditelji i mnogobrojna rodbina.

Iz Danijelovog ugla gostovanje “Orlova” u Beču i utakmica sa Austrijom ima i poslovni kontekst.

– Često me zovu Srbi koji drže štandove sa hranom i pićem. Ima ih preko 50! I ranije sam radio, naročito u vreme velikih koncerata poput Rolingstonsa ili Gansa. Još uvek nisam raspoređen pa ne znam da li ću moći da gledam. Voleo bih da dobijem korpu sa kojom šetam, prodajem peciva i pratim zbivanja na terenu.

Danijel je svojevremeno bio učenik 11. beogradske gimnazije i perspektivan fudbaler.

– Bio sam član Mladog Radnika iz Požarevca, Sinđelića, Šapina, MiP-a, Jedinstva iz Smoljinca, a bio sam na probama u OFK Beogradu i Obiliću. Isti put imao je i brat. Sada smo samo navijači. Drag nam je Partizan i često idemo na međunarodne utakmice fudbalskog i košarkaškog kluba. Partizan ima baš jaku navijačku bazu u Beču.

Bambi Plejboj “Hobi ekipa”

Ljubav prema fudbalu Danijel realizuje kroz igranje za Bambi Plejboj.

– Reč je o ekipi malog fudbala ili “hobi ekipi”, kako je zovu u Austriji. Postoje i lige na teritoriji Austrije i na kraju pobednici igraju za titulu šampiona. Mi smo trijumfovali na završnom turniru u Gracu 2013. Plejboj je i ranije funkcionisao, a sada smo dodali ime Bambi, pošto je to poznato kulturno-umetničko društvo iz Beča koje ima i sportske sekcije.

KOMENTARIŠI