Samsung otkrio pravi uzrok propasti Galaxy Note 7

Samsung otkrio pravi uzrok propasti Galaxy Note 7

Posle više meseci ćutanja, Samsung je konačno progovorio o uzroku pregrevanja Galaxy Note 7 telefona.

U okviru dugog saopštenja sačinjenog na osnovu različitih naučnih analiza tri konsultantska tela, stoji da je do pregrevanja dolazilo zbog različitih problema sa baterijama dva različita proizvođača.

U slučaju baterija koje je pravio Samsung SDI, nije napravljeno dovoljno prostora između baterije i ostatka telefona. Pošto je telefon vrlo tanak, gornji desni ugao baterije bio je pod velikim pritiskom.

U najgorim slučajevima, zbog toga je došlo do sabijanja elektroda unutar baterija i kratkog spoja.

Kada je reč o baterijama Amperex Technology Limited, nekim ćelijama baterije nedostajala je izolacija, a neke su imale oštra izbočenja unutar ćelija, zbog kojih su oštećeni separatori između anode i katode.

Baterije su takođe imale vrlo tanke separatore, što je povećavalo rizik od oštećenja i kratkog spoja.

Otkriće je objavljeno nakon testiranja 200.000 uređaja, a 30.000 baterija testirano je u zgradi posebno napravljenoj u te svrhe.

Šef komunikacija Samsunga D. Dž. Koh kaže da je tim od 700 inženjera kompanije sproveo unutrašnju istragu, a da su nezavsna istraživanja sproveli UL, Exponent i TÜV Rheinland.

Objašnjenje uzroka problema sa Note 7 predstavljeno je na događaju u Južnoj Koreji u nedelju.

“Preuzimamo odgovornost za svoj neuspeh da prepoznamo probleme sa dizajnom i izradom baterije, pre lansiranja Note 7”, rekao je Koh na tom događaju.

 

KOMENTARIŠI