HTC bi mogao da predstavi “zamenu” za Samsungov Note 7

HTC bi mogao da predstavi “zamenu” za Samsungov Note 7

Tajvanski HTC je u decembru poslao pozivnice za događaj zakazan 12. januara 2017, kada će biti predstavljen novi uređaj. Kako vreme prolazi, nove informacije se pojavljuju gotovo svaki dan.

Prvobitno je nagađano da će HTC u prvom kvartalu predstaviti čak tri uređaja, dok će jedan od njih premijerno osvanuti 12. januara, i to navodno X10, kao naslednik midrange telefona X9.

Kako stvari sada stoje, sva tri uređaja će ugledati svetlost dana 12. januara, a zajednički kodni naziv linije je HTC Ocean sa nastavcima Master, Smart i Note.

Kako piše International Business Times, reč je o tri varijante uređaja, odnosno maloj porodici HTC-a za 2017. Master navodno predstavlja novu perjanicu, odnosno naslednika HTC-a 10, Smart predstavlja pristupačniju verziju koja bi mogla da odgovara liniji Desire, a Note će predstavljati fablet verziju.

S obzirom na to da HTC-ove pozivnice sadrže usamljeno slovo “U”, novi fablet uređaj tajvanskog proizvođača će najverovatnije nositi ime Ultra.

Prve informacije govore da Ultra neće imati 3.5-milimetarski slot i da će slušalice biti povezivane putem USB Type-C porta. Uređaj sa displejom od 6 inča biće dostupan u plavoj, beloj i crnoj boji, a zamišljen je kao HTC-ova prilika da se popuni praznina koju je stvorio Samsung Galaxy Note 7.

Ono što bi još moglo da odlikuje liniju HTC Ocean jeste kapacitivno upravljanje, odnosno odsustvo fizičkih tastera. Takođe, kamere prisutne na uređajima linije trebalo bi da budu ravne onima u Google Pixelu, ako ne i bolje.

Glasine o Oceanu zasnovane su na videu koji se nakratko pojavio na zvaničnom Twitter nalogu HTC-a pre nekoliko meseci. Video je po objavljivanju brzo uklonjen.

KOMENTARIŠI